KARDELENLER YAŞAMALI!

• 02 Ekim 2015, Cuma 0:00

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Kurban Bayramı’nda karşıdan karşıya geçmek isterken özel bir otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitiren 15 yaşındaki Kardelen Benek’in tüm Mudanya’yı üzüntüye boğduğunu vurgulayarak, “Mudanya Yolu’nda meydana gelen bu tür kazaların tekrar yaşanmaması için bölgede gereken önlemlerin alınması konusunda, belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya, gerekirse kampanya başlatmaya hazırız. Kardelenler yaşamalı” dedi. Kardelen Benek'in Yalı Mahallesi’ndeki komşu ve arkadaşları, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı makamında ziyaret ederek, Karayolları Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda olan Mudanya Yolu’nda alt veya üst geçit, trafik işareti gibi uygulamanın yapılması için mahalle sakinleri olarak kampanya başlatmaya hazır olduklarını ve bu tür acıların tekrar yaşanmaması için gereken her türlü önlemin alınması için, Başkan Hayri Türkyılmaz’dan da destek istediklerini belirttiler. Mahalle sakinleri, yol boyunun demir tel örgülerle kapatıldığını, Yalı Mahallesi’nden Mudanya Yolu’nun karşısına geçmek için üst geçit ve yaya geçidinin çok uzakta olduğunu vurgularken, okula giden çocuklarının tıpkı yaşamını yitiren Kardelen Benek gibi, karşıdan karşıya geçerken büyük korku ve tehlike yaşadığını vurguladı. Başkan Hayri Türkyılmaz da, yaşanan kazanın kendisini de büyük üzüntüye boğduğunu vurgularken, bölgede yapılması gereken çalışmanın en kısa sürede gerçekleştirilmesi için, her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ifade etti.