solyanreklam
sagreklam

Karboğazı Festivali İçin Geri Sayım Başladı

Karboğazı Festivali İçin Geri Sayım Başladı

Karboğazı Festivali İçin Geri Sayım Başladı
  • 31 Temmuz 2018, Salı 0:00

Çukurova’nn kurtuluunda ilk kvlcm olan ve bir avuç Kuvayi Milliyecinin düman güçlerini bozguna uratt yer olarak tarihe geçen Karboaz bu yl da unutulmayacak bir zafer ölenine ev sahiplii yapacak. ‘Bir Destandr Karboaz’ sloganyla 4-5 Austos tarihlerinde gerçekletirilecek olan Karboaz Zafer öleni’nde, birbirinden güzel etkinlikler, gösteriler ve konserler Mersinlilerle buluacak. 

Çukurova’nn kurtuluunda bir dönüm noktas olan Karboaz’nda Mersin Büyükehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi ibirliinde düzenlenecek olan 18. Geleneksel Çukurova Karboaz Zafer öleni için geri saym balad.

Etkinlikler göz dolduracak

4 Austos Cumartesi günü sabah saat 14.00’de Mersin Büyükehir Belediyesi Bando Gösterisinin açl seremonisi ile balayacak olan ölen, Kent orkestrasnn konseri ile devam edecek. Mersin Büyükehir Belediyesi Tiyatro Ekibi ve Halk Oyunlar ekibi Karboaz Zafer öleni’nde gösterilerini sergilerken, sahne alacak olan Kaya Kuzucu, Atilla Ylmaz, Ali Knk bata olmak üzere Abdil Çemer, Ak Mahrumi, Ak Devai, Pozantl Ünsal gibi isimlerle vatandalar, ölenin cokusunu hep birlikte yaama frsat bulacak.

5 Austos Pazar günü ise sabah saat 10.00’da Akdeniz Mehteran Takm’nn gösterisi ile balayacak olan Festivalin ikinci günü,  Atl akrobasi ve halk oyunlar gösterileri ile devam edecek.  Türk Halk Müziinin güçlü seslerinden Songül Karl ve Mustafa Yldzdoan da festivalin ikinci ve son gününde vatandalarla buluacak.

Geleneksel oyunlar Karboaz Festivali’nde yaatlyor

Türk kültürünün önemli bir parças olan geleneksel Türkmen oyunlar her yl olduu gibi bu yl da Karboaz Festivalinde yaatlacak. Okçuluktan, atl cirit oyunlarna, sinsin oyunundan, geleneksel Türkmen oyunlarna kadar birçok aktivite Karboaz Festival alann dolduranlarla buluacak. Festival alanndan ayrca çocuklarn keyifle vakit geçirebilecekleri çocuk oyun alanlar ve ime oyun parklar bulunacak.

Pony cokusu Karboazna tanyor

Çocuk yata at sevgisini gelitirmek amacyla TJK tarafndan ‘Pony Club ehrinize Geliyor’ kapsamnda yola çkan ve 3-4 Austos 2018 tarihlerinde Mersin’de olacak Pony Clup cokusu Karboaz’na tanyor.

Mersin Büyükehir Belediyesi’nin ev sahipliinde gerçekleecek olan  ‘Pony Club ehrinize Geliyor’ projesi, çocuklarn Pony’lerle tanmas ve at binmelerinin yan sra boyama etkinlikleri, yarmalar ve çeitli oyun faaliyetleriyle 4 Austos Cumartesi günü Karboaz Festivali’nde yerini alacak.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık