solyanreklam
sagreklam

Karacaoğlan, Şiir Akşamlarında Yaşıyor

Karacaoğlan, Şiir Akşamlarında Yaşıyor

Karacaoğlan, Şiir Akşamlarında Yaşıyor
  • 11 Nisan 2018, Çarşamba 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi tarafndan bu yl 16.’s düzenlenen Uluslararas Karacaolan iir Akamlarnn ikinci gününde Türkiye’nin birçok farkl ilinden Mersin’e gelen âklar iirlerini ve türkülerini seslendirdi. 16. Uluslararas iir Akamlarnda konuan Bakan Kocamaz, “Burada olmamzn ana gayesi Karacaolan’ yeniden aramzda dolatrmak” dedi.

Âklarn sazlaryla renklendirdii gecede iirlerini seslendiren airler Mersinlilere unutulmaz bir iir ziyafeti yaatt. Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz tarafndan 16 yl önce Tarsus’ta balatlan, Türk devlet ve topluluklarndan birçok air ile ozann katld Karacaolan iir Akamlar ikinci gününde Mersinlilerden youn ilgi gördü.

Kongre ve Sergi Saray’nda gerçekletirilen 16. Uluslararas Karacaolan iir Akamlarna, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Vali Yardmcs Süleyman Deniz, MHP Toroslar lçe Bakan Hüsnü Doan, MHP Tarsus lçe Bakan Erturul Bodur, KKTC Eitim ve Kültür Ataesi Yusuf nanrolu, Mersin Yazarlar Dernei Bakan Rütü Aydn, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, sivil toplum kurulular ile dernek temsilcileri ve çok sayda Mersinli vatanda katld.

Sanatta 50.yln kutlayan Çukuoval Ak Feymani mahlasl Osman Takaya bata olmak üzere, Ak Sümmani’nin torunlar Erzurumlu Ak Zamani ile srafil Datan, Ak Nuri Çra mahlasl Nuricihan Karata, Selahattin Kazanolu, Öksüz Ozan mahlasl Ahmet Yldrm, Ak Muhsin Yaral mahlasl Muhsin Özen, Behram Aktemur, ve Ak Devai mahlasl Mustafa Burahan gibi ünlü aklar Mersinlilere tadna doyulmaz bir iir gecesi yaatt ve birbirinden güzel ezgilerle Mersinlilerin yüreklerine dokundu.

 “Amacmz Karacaolan’ yeniden aramzda dolatrmak”

Bu yl 16.’s düzenlenen Uluslararas Karacaolan iir Akamlar’nda konuan Bakan Kocamaz, “Bugün burada yurt içinden, yurt dndan ve Türk Dünyas’ndan airler, ozanlar var. Burada olmamzn ana gayesi de Karacaolan’ yeniden aramzda dolatrmak. Onun ruhaniyetiyle birlemek, bütünlemek, ortak paydamz dilimize sahip çkmak ve bizden sonraki nesillere bir nebze olsun kültürümüzü aktarabilmek” dedi.

“Bir milletin ortak paydas dildir”

Konumasnda dili olmayan bir milletin millet olarak hayatiyetini sürdürebilmesinin de mümkün olmadn vurgulayan Bakan Kocamaz, “Belediyecilik genelde yol, alt yap ve park yapmak gibi alglanyor ama bizim için bundan daha önemlisi globalleen dünyada özellikle Türk Dünyas’n haritadan silmeye çalan bir dünyada bizim her zamankinden daha fazla birlemeye, bütünlemeye, kaynamaya ve birbirimize sahip çkmaya ihtiyacmz var. Bir milletin ortak paydas dildir. Dili olmayan bir milletin millet olarak hayatiyetini sürdürebilmesi de mümkün deildir. Türk Dünyas çok geni bir corafyaya yayldndan dolay lehçe farklar insanlar birbirinden koparm, birbirini anlamakta da zorlanr hale getirmi. te bizde yllardr bir ortak alfabe olmas için mücadele ediyoruz. Henüz istediimiz noktaya gelebilmi deiliz ama biz inanyoruz ki bu bizim için bir ülkü, bir ideal. Er ya da geç bu rüya gerçekleecek ve Türk Dünyas, birbirleriyle konuurken herhangi bir aracya ihtiyaç duymadan anlayabilecektir” eklinde konutu.

“Âklarmz bugün Karacaolan’ bu salona getirecekler”

nsanlarn kültürel konular söz konusu olduunda çok daha duyarsz davranlar sergilediklerinden bahseden Bakan Kocamaz, “nsanlarn bir popçunun ismini duyduu andan itibaren o gününü boaltt bir dünyada maalesef kültürle ilgili konular gündeme geldiinde ayn heyecan ve duyarll görememenin üzüntüsünü yayoruz. Ama dediim gibi biz slarla bu mücadeleye devam edeceiz. Çünkü bizim görevimiz sadece bir kentte yaayan insanlarn mahalli müterek ihtiyaçlarn gidermek deil, ondan daha önemlisi insanlar bir araya getirmek, bar, huzur ve kardelik içerisinde yaamalarn temin etmek ve hepsinden önemlisi de bizim millet olmamzn en önemli unsuru dilimize milli ve manevi deerlerimize sahip çkmak. Bugün âklarmz burada Karacaolan’ bu salona getirecekler, bu salonda bugün bulunmayanlarda çok ey kaybettiklerini görecekler” ifadelerini kulland.

Karacaolan iir Akamlar âklarn hep birlikte seslendirdii Türkiyem arks ile sona erdi. Gecenin sonunda Mersin Büyükehir belediye Bakan Burhanettin Kocamaz ve protokol üyeleri tarafndan günün ansna airlere ve âklara Karacaolan plaketi hediye edildi.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık