Karacabey'in incisi Yeniköy'e kamp alanı

• 18 Temmuz 2018, Çarşamba 0:00

Büyükşehir tarafından hazırlanan sahil projesine entegre olacak olan kamp alanı, Karacabey Belediyesi tarafından longozun kıyısında bir alana, doğal dokuya uygun bir biçimde oluşturulacak. Etrafı çitle korunaklı hale getirilecek alana elektrik, tuvalet, duş ve güvenlik gibi imkanların sağlanacağını belirtilirken, bölge denize ve longoza olan yakınlığı ile diğer kamp alanlarından daha dikkat çekici bir hal alacak.

KONTROL YETKİSİ BELEDİYEDE

Konuyla ilgili açıklama yapan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, mevcut kamp alanının sezonluk olarak değil, kısa süreli konaklamalarda da kullanılabileceğini ve kontrol yetkisinin belediyede olacağını söyledi. Özkan, özellikle doğası için Karacabey bölgesine gelen gezginlerin konaklama ve yaşamsal ihtiyaçlarını çözme konusunda sıkıntı yaşayabildiklerini ifade ederek, “Oluşturulacak alan ile güvenli ve yaşamsal ihtiyaçların karşılanabileceği bir park açmış olacağız. Konum olarak şehrin dışında, longoz ve Marmara Denizi’nin kıyısında bir alanı özellikle seçtik’’ dedi. Özkan, çalışmalara kısa zamanda başlayacaklarını dile getirerek, temmuz ayı sonuna kadar alanı hizmete açacakları da sözlerine ekledi.