solyanreklam
sagreklam

Kadir Gecesi'nde Oruçlar Tarsus'ta Açıldı

Kadir Gecesi'nde Oruçlar Tarsus'ta Açıldı

Kadir Gecesi'nde Oruçlar Tarsus'ta Açıldı
  • 11 Haziran 2018, Pazartesi 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Kadir Gecesi’nde orucunu Tarsuslu hemerileri ile birlikte açt.

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan her yl geleneksel olarak sürdürülen ilçe iftarlarnn bir sonraki dura Tarsus oldu. Ramazan Ay’nn 26’nc gününde Turgut çgören lk ve Ortaokulu’nda kurulan uçsuz bucaksz iftar sofralarnda buluan Tarsuslular dualar ve okunan ezanlar eliinde oruçlarn açt.

Tarsus’ta düzenlenen iftar yemeinde Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Tarsus Kaymakam Yüksel Ünal, Tarsus Belediye Bakan evket Can, MHP Mersin Milletvekilleri Oktay Öztürk ile Baki imek, MHP Mersin l Bakan Zeynel Uur Gölgeli, MHP Tarsus lçe Bakan Erturul Bodur, Tarsus Ülkü Oca Bakan Emre Bircan, MHP Mersin Milletvekili Adaylar, meclis üyeleri ve binlerce Tarsuslu oruçlarn hep birlikte açt.

Bakan Kocamaz: “Daha yürüyecek çok yolumuz var”

Okul bahçesinde Tarsuslu hemerileri ile sohbet edip, selamlaan ve tek tek vatandalarn Ramazan- erifi ile Kadir Gecesi’ni kutlayan Bakan Kocamaz,  “Ramazan’n feyzinden, bereketinden inallah hep birlikte faydalandk. Ramazan oruç ay, Ramazan bereket ay, Ramazan birleme, bütünleme, kaynama ay. Ramazan sayg ve sevginin dorua trmand çok özel bir ay. Hepsinden önemlisi de tokun açn halinden anlad ve paylamn yükseldii çok özel bir ay” dedi.

24 yldr kentte hizmet verdiklerini ve vermeye de devam ettiklerini sözlerine ekleyen Bakan Kocamaz, “Ben 24 yldr sizlerle beraber kentimize hizmet vermeye çalyoruz. 4 yldr da sevgili kardeim evket Bey Tarsus’ta sizlere hizmet vermeye çalyor. Gerçekten görev yaptmz bu 24 yllk süre içerisinde sizlerle hep kaynatk, hep bütünletik ve bu yolu hep birlikte yürüdük. nallah gelecekte hem Tarsus’umuz hem Mersin’imiz bütün ilçeleriyle birlikte tüm ilimiz hak ettii deeri bulacak, hak ettii yere inallah gelecektir. Önemli olan birlik ve beraberliimiz daim olsun. Bar sevgi ve kardeliimiz daim olsun. Birbirimize, ülkemize, bayramza sahip çkalm. Ülkemizi bölmek, parçalamak isteyen hainlere frsat vermeyelim. Yeterince içten ve dtan bu ülkeyi bölmek isteyen hainler mevcut. nallah bizler saflarmz sklatrdmz sürece o hainler bu topraklarda Allah’n izniyle vücut bulamayacaktr. Biz sizlere güveniyoruz. 24 yldr. Bu yolu birlikte yürüdük, daha yapacak, daha yürüyecek çok yolumuz var” eklinde konutu.

MHP Mersin Milletvekili Baki imek de tüm Tarsuslularn Kadir Gecesini kutlayarak, “Cenab- Allah inallah hem Kadir Gecesi, hem de önümüzdeki hafta kutlayacak olduumuz Ramazan Bayram ile beraber ülkemize birlik, beraberlik ve kardeliin gelmesini temenni ediyorum. Burhanettin Bakanmza da bugün hem mahallemize yapm olduu cami ile ilgili olarak, hem de bugün vermi olduu iftarla ilgili olarak, Ant Mahallesi sakinleri adna ve bütün Tarsus halk adna teekkür ediyorum” ifadelerini kulland.

Tarsus Belediye Bakan evket Can ise “Sayn Bakanmz Burhanettin Bey 1994 ylndan bu güne kadar 20 yl Tarsus’umuzda, u anda da 4 yldr Adana’dan Antalya’ya kadar uzanan Mersin il snrna hizmet ediyor. Sayn Bakanmz bu iftar programn Tarsus’umuzda balatt günden bu güne kadar 24 yldr Tarsus’umuzda iftar programlar düzenleniyor. Büyükehir Belediye Bakan olduktan sonra Kadir Gecesi, Tarsus’umuzda iftar program veriyor ve bugün de mübarek Kadir Gecesi. Hepinizin Kadir Gecesi mübarek olsun. Mübarek Ramazan Bayram da imdiden hepimize kutlu olsun” diye belirtti.

Konumalarn ardndan Ant Mahalle Muhtar Mustafa Naci Güllü tarafndan, Bakan Kocamaz’a annesi Hac Lütfiye Kocamaz’n fotorafnn yer ald el yapm bir tablo hediye edildi.

ftar programnda hep birlikte oruçlarn açan Tarsuslular, Büyükehir Belediyesi tarafndan düzenlenen iftar etkinlikleri ile de güzel bir akam yaad. Sezai Yeilyurt Yunus Emre’yi canlandrd programda seslendirdii Yunus Emre iirleri Tarsuslulardan büyük ilgi gördü. Sezai Yeilyurt’un ardndan sahne alan Kaya Kuzucu ve Âk Sefai de verdikleri konser ile Tarsuslulara müzik ziyafeti verdi.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık