solyanreklam
sagreklam

Kadınların Seçme ve Seçilme Hakkının 82'inci Yılı Paneli!

Beşiktaş Belediyesi, “Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı Tanınmasının 82’inci Yıl Dönümü” ve...

Kadınların Seçme ve Seçilme Hakkının 82'inci Yılı Paneli!
  • 30 Temmuz 2018, Pazartesi 10:05

Kadınların Seçme ve Seçilme Hakkının 82'inci Yılı Paneli, 5 Aralık 2016 Pazartesi günü Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Beşiktaş Belediyesi 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve "Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı Tanınmasının 82’inci Yıl Dönümü" sebebiyle Akatlar Kültür Merkezi’nde “Kadın Hakları” paneli düzenlendi. Panele; CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Karayağız Öner, Mustafa Kemal Atatürk’ün akrabası yazar Selin Söğütlügil, Av. Katja Kirmizikan, Prof. Dr. Nazan Erkmen, CHP Kadın Kolları Eski Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, CHP Sakarya İl Başkanı Ayça Taşkent, Herne Belediyesi Meclis Üyesi Nurten Özçelik, Beşiktaş Belediyesi’nin kadın çalışanları, ilçe muhtarları, siyasi partilerin il ve ilçe temsilcileriyle birlikte çok sayıda kadın katıldı. İstiklal Marşı ve bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan panel, protokol konuşmalarıyla devam etti. Panelde konuşan Başkan Hazinedar, kadınların toplum hayatındaki yeri ve önemine dikkat çekti.

Panele katılım gösteren tüm kadınlara teşekkür eden Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, “Bu panele, modern Türkiye’nin, Atatürk Türkiyesi'nin bir evladı olarak ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyorum. Bizler bir şeyle daha gurur duyuyoruz. Türkiye’nin öncüsü Beşiktaş’ta, belediye olarak kadın yöneticilere en çok yer veren yerel yönetimiz. 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 82’inci yıl dönümünde, panelimizde bizlerle düşüncelerini paylaşacak olan tüm katılımcılara da ayrıca çok teşekkür ediyorum. Kadın erkek eşitliğinin sosyal ve siyasal hayatta tam ve koşulsuz gerçekleştiği bir geleceği birlikte inşa ederek bugün Türkiye’de yaşadığımız tüm olumsuzlukların ortadan kalkmasını diliyorum” dedi.

Panele katıldığından ötürü çok mutlu ve onurlu olduğunu ifade eden Mustafa Kemal Atatürk’ün akrabası yazar Selin Söğütlügil, “Dünya tarihine baktığımızda Türk kadınlarına sağlanan bu öncelikli hak ve ayrıcalığın mahiyetini her geçen sene daha yüksek bir bilinçle algılamaktayız. Bir Türk kadını olarak öncelikle bu armağanı bize veren büyük liderin, o yüce ruhun bizim liderimiz olmasından büyük onur duyuyorum. Ve bence bizde onun kadınları olmaktan çok büyük kıvanç duyuyoruz” diye konuştu.

5 Aralık Dünya Kadın Haklarını Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğinin çok anlamlı olduğunu dile getiren Hatice Yazıcıoğlu, “Seçme ve seçilme hakkını diğer Avrupa ülkelerinden önce almamız çok önemli. Bunu her sene 5 Aralık’ta insanlara defalarca haykırmamız bakımından bu etkinliği önemli buluyorum. Kadın olmayınca dünyanın düzeni gerçekten çok kötü oluyor, ben böyle bir etkinliğe katıldığım için çok mutluyum” şeklinde konuştu.

Birçok kadını buluşturan etkinliğin eğitici bulduğunu belirten Aysel Özerol, “Bugün kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilişinin 82’inci yıl dönümü ve bu günü kutlamak amacıyla burada bütün İstanbul kadınları toplandık. Güzel bir gün, etkinliğimiz çok güzel geçiyor. Seçme ve seçilme hakkı, Avrupa’dan ve bütün dünyadan önce Türkiye’de Türk kadınlarına verildi bu yüzden çok gurulu ve mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Miyase İlknur’un moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, Türk kadınının geçmişten günümüze toplumdaki yeri ve hakları konuşuldu. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği panel, konuşmacıların kadın haklarını anlatan sunumlarının ardından sona erdi.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık