solyanreklam
sagreklam

Kadıköy Plak Günlerine Yoğun İlgi

Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen Türkiye'nin en büyük plak buluşması 3. Kadıköy Plak Günleri'ne iki günde 27 bin kişi katıldı

Kadıköy Plak Günlerine Yoğun İlgi
  • 10 Eylül 2018, Pazartesi 0:00

Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen Türkiye'nin en büyük plak buluşması 3. Kadıköy Plak Günleri’ne iki günde 27 bin kişi katıldı

Kadıköy Belediyesi’nin bu yıl üçüncü kez düzenlediği Türkiye’nin en büyük plak buluşması olan “Kadıköy Plak Günleri”ne rekor düzeyde katılım oldu. 8- 9 Eylül tarihlerinde Moda’da bulunan Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bahçesinde gerçekleşen etkinliğe 27 bin kişi katıldı.

MÜZEYYEN SENAR ANILDI

Kadıköy Plak Günleri’nde bu yıl 2015 yılında hayatını kaybeden Türk müziğinin dev ismi Müzeyyen Senar anıldı. Müzeyyen Senar’ın 100’üncü yaşının kutlandığı Kadıköy Plak Günleri’nde, Senar’ın hafızalara kazınmış şarkılarının yer aldığı plakları döndü. “Benzemez Kimse Sana”, “Dalgalandım Da Duruldum” gibi Senar’ın unutulmaz şarkılarının Moda’da yankılandığı etkinlikte sanatçının 1970 yılında fabrika çıkışından aldığı, yerli otomobil Anadol arabası ile üzerine kayıtlı araç ruhsatı da sergilendi.

POLONYALI KORNELİA, KADIN PLAKLARI KOLEKSİYONUYLA COŞTURDU

Ziyaretçi akınına uğrayan Kadıköy Plak Günleri’nde, pop, reggae, caz, indie, alternative, punk, rock ve elektronik gibi müzik türleri için oturumlar düzenlendi. 25 plak standının yer aldığı etkinlikte çok sayıda plak satıldı, kimi koleksiyonerler plaklarını değiş tokuş yaptı. Türk müziğinin kadın seslerinin plaklarını toplayan Polonyalı Kornelia Binicewicz de bir oturumda plak koleksiyonunu müzikseverlerle paylaştı. 1960’lar, 1970’ler ve 1980’lerden kadın sanatçıların plaklarını biriktiren ve müzik üzerine araştırmalar yapan Binicewicz, çaldığı ezgilerle dinleyicileri coşturdu. Türk müziğinin ezgileri ile coşan dinleyiciler Binicewicz’e türküler ve halaylarla eşlik etti.

PLAKLARLA HAFIZALAR TAZELENDİ

Hafızalarda yer alan müziklerin yanı sıra, plak dünyasının önemli isimleri de etkinlikte yer aldı. Müzisyen, besteci ve aranjör Mustafa Özkent, Moğollar grubu müzisyeni Taner Öngür ve usta müzisyen Zafer Dilek plaklarını imzaladı. Ayrıca radyocu Gülşah Güray moderatörlüğünde Kanat Atkaya ve Çağlan Tekil “Radyocular Plakları Anlatıyor” söyleşisi düzenlendi. Etkinliğin sürpriz ismi ise müzik araştırmaları yapan ve bu konudaki en önemli isimlerden biri olan Murat Meriç oldu. Müzik üzerine çok sayıda kitap kaleme alan Meriç, etkinlikte plaklardan yola çıkarak Türkiye tarihinden renkli anekdotlar anlattı.  

BABA ZULA KONSERİ İLE SON BULDU

Etkinliğin iki günü de konserle sonlandı. Cumartesi akşamı ‘Gözyaşı Çetesi’; Pazar akşamı ise Baba Zula konser verdi. Alanı dolduran binlerce kişiye konser veren "Gözyaşı Çetesi” ve "Baba Zula" büyük beğeni topladı.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık