Kabotaj Bayramı Beşiktaş’ta Kutlandı!

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 92.yıl dönümü, Beşiktaş sahilinde yer alan Barb...

Kabotaj Bayramı Beşiktaş’ta Kutlandı!
  • 30 Temmuz 2018, Pazartesi 8:08

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Beşiktaş’ta ve İstanbul’un pek çok noktasında; resmi törenler, konserler, müze ve sergi ziyaretleri, atölyeler, denizde çevre kirliliği ile mücadele etkinlikleri, deniz sporları ve gösteriler eşliğinde coşkuyla kutlandı.

Beşiktaş'ta gerçekleştirilen kutlamalar kapsamında ise Barbaros Hayreddin Paşa Heykeli önünde resmi tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan tören, protokol konuşmalarıyla devam etti. Beşiktaş Belediyesi Bando Ekibi, İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Boru Trampet Takımı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü Mehter Takımı program kapsamında gösteri yaptı.

Boğaz sularına dalan dalgıçların çıkardığı atık maddeler sahilde sergilenirken, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri gemilerle su takı oluşturarak görsel bir şölen yarattı.