solyanreklam
sagreklam

İtfaiye Haftası Kutlanıyor

İtfaiye Haftası Kutlanıyor

İtfaiye Haftası Kutlanıyor
  • 01 Ocak 1970, Perşembe 2:00

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, "İtfaiye Haftası" etkinlikleri kapsamında itfaiye çalışanlarını görev yerlerinde ziyaret etti, Gönüllü İtfaiye Eri Eğitimi’ni başarıyla tamamlayanlara sertifikalarını takdim etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan “İtfaiye Haftası” etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda görevli personelleri ziyaret etti. Başkan Atilla, Kayapınar ilçesinde bulunan İtfaiye Grubu'nu ziyaret ederek incelemelerde bulundu. İtfaiye Daire Başkanlığı personelleri tarafından karşılanan Başkan Atilla, daha sonra İtfaiye personeli ile görüştü. Personelin İtfaiye Haftası’nı kutlayan Başkan Atilla, İtfaiye çalışmaları hakkında bilgi aldı. İtfaiye erlerinin kullandığı ekipmanları ve itfaiye araçlarını inceleyen Başkan Atilla, incelemenin ardından itfaiye birimlerinde çalışan personellerle sohbet etti.

Gönüllü itfaiye erlerine sertifikaları takdim edildi

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığınca yangın ve doğal afetlere müdahale amacıyla başlatılan gönüllü itfaiyecilik eğitimini başarıyla tamamlayan 21 kursiyere sertifikalarını Başkan Atilla takdim etti. Kursiyerleri tebrik eden Başkan Atilla, "Gönüllü itfaiyecilerimiz, uzman eğitmenlerimizce, 10 gün boyunca 80 saat süren teorik ve pratik eğitim aldılar. Kursiyerlerimize başarılar dilerim. Gönüllü itfaiyecilik eğitimini yaygınlaştırmayı hedefliyoruz" dedi.

İtfaiyenin görevlerinin yangına müdahale etmekle bitmediğini belirten Başkan Atilla, itfaiye çalışanlarının insanımız ve tüm canlıları, başta yangın felaketi olmak üzere, deprem, sel gibi birçok doğal afete karşı koruyup onlara siper olduğunu ve çeşitli alanlarda çalışmalar yaptığını söyledi.

Hemşehrilerimizin canı ve malı bizlere emanettir

İtfaiye teşkilatının önemli görevleri yerine getirdiğini belirten Başkan Atilla, "Hemşehrilerimizin canı ve malı bizlere emanettir. Bunun için İtfaiyemizin gücünü ve tecrübesini artırarak hemşehrilerimize daha iyi hizmet etmek için devletimiz ve belediyemiz var gücüyle çalışıyor. İtfaiye Teşkilatımız her zaman hemşehrilerimizin hizmetindedir" dedi.

Başkan Atilla'nın konuşmasının ardından Gönüllü itfaiye erlerince Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin denetiminde  tatbikat yapıldı. Tatbikatta kursiyerler, aldıkları eğitimleri uygulamalı olarak sergiledi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık