solyanreklam
sagreklam

İSVEÇ BÜYÜKELÇİSİ’NDEN BAŞKAN TÜRKYILMAZ’A ZİYARET

İSVEÇ BÜYÜKELÇİSİ’NDEN BAŞKAN TÜRKYILMAZ’A ZİYARET

İSVEÇ BÜYÜKELÇİSİ’NDEN BAŞKAN TÜRKYILMAZ’A ZİYARET
  • 27 Şubat 2015, Cuma 0:00

Türkiye’den İsveç’e Göçün 50. Yıl Kutlama Etkinlikleri kapsamında Bursa'ya da gelen İsveç’in Ankara Büyükelçisi Lars WAHLUND ve İsveç’in İstanbul Başkonsolosu  Jens Odlander, Mudanya Belediye Başkanı Hayri TÜRKYILMAZ’ı ziyaret etti. 

 

Mudanya Belediye Başkanı Hayri TÜRKYILMAZ’ı ziyaret eden İsveç’in Ankara  Büyükelçisi Lars WAHLUND, Türkiye’den İsveç’e Göçün 50. Yıl Kutlama Etkinlikleri kapsamında Bursa'ya da geldiklerini ifade etti. Büyükelçi WAHLUND, ziyaret kapsamında geldikleri Bursa’da, Mudanya’yı görmeden gitmek istemediklerini, tarihi ve kültürel dokusu bakımından Mudanya’nın önemli bir yer olduğunu vurguladı. İsveç’te şuan 200 bin Türk göçmen olduğunu belirten Büyükelçi WAHLUND, “Farklı bölgelerden ve farklı kültürlerden İsveç’te yaşayan yaklaşık 200 bin Türk var. Bursa ve Mudanya ile ilişkilerimizi daha da güçlendirmek için karşılıklı işbirliği yapmaya hazırız” dedi.

BAŞKAN TÜRKYILMAZ, BÜYÜKELÇİ’Yİ  MÜTAREKE ETKİNLİĞİNE DAVET ETTİ   

Mudanya Belediye Başkanı Hayri TÜRKYILMAZ, ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu, bu yıl yine büyük bir coşkuyla gerçekleşecek olan Mütareke Etkinlikleri kapsamında İsveç’in Ankara  Büyükelçisi Lars WAHLUND’u da Mudanya’ya beklediklerini ifade etti. Başkan Hayri TÜRKYILMAZ, Mütareke Etkinlikleri kutlamalarında asıl amaçlarının kültürlerarası kaynaşma ve barış mesajı vermek olduğunu, bu kapsamda bu yıl da farklı ülkelerden konukları ağırlayacaklarını söyledi. Başkan Hayri Türkyılmaz, Mudanya ile İsveç’teki bir kentle Kardeş Şehir olmak için girişimlerde bulunacaklarını da sözlerine ekledi.  Başkan Türkyılmaz, Büyükelçi WAHLUND’a Mütareke Binası maketinden oluşan saat ve çeşitli hediyeler takdim etti.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık