solyanreklam
sagreklam

Isınma İhtiyacı Yangın Ve Zehirlenme Riskini Artırıyor

Isınma İhtiyacı Yangın Ve Zehirlenme Riskini Artırıyor

Isınma İhtiyacı Yangın Ve Zehirlenme Riskini Artırıyor
  • 16 Kasım 2017, Perşembe 0:00

Vatandalarn can güvenliini düünerek, k aylarnda yaplmas gerekenleri duyuran tfaiye Dairesi Bakanl, soba, kalorifer, elektrikli stc gibi k aylarnda kullanlmaya balanan snma gereçlerinin kurulumu ve kullanm hakknda da halk bilgilendirdi.

Kurallara uygun olarak kurulmayan ve yaklmayan soba, kalorifer, baca, elektrikli stc ve voltaj dalgalanmalarndan zarar gören dier elektrikli eyalar yangn ve zehirlenme riskini artran faktörler arasnda yer alyor.

Temizlenmeyen ve uygun yaplmayan soba bacalar zaman içinde kurum balayarak, tkanmalara sebep oluyor. Tahliye edilemeyen karbonmonoksit gazlar ise ölümleri, kurum tutumalar ise yangnlar beraberinde getiriyor.

Yangnlar önlemek için nelere dikkat edilmeli?

yerlerinin ylda iki, konutlarn ise ylda bir defa baca temizlii yaptrmas gerekiyor. Baca bakm konusunda Mersin Büyükehir Belediyesi tfaiye Dairesi Bakanl da hizmet veriyor.

Odun ve kömür sobas kullanan vatandalarn soba kurulumunda çok fazla dirsek kullanmamalar, sobay yakmak için benzin, tiner gibi kolay parlayc ve yanc maddelerden uzak durmalar önem arz ediyor.

Elektrikli stma cihazlarnn tesisat ve genel bakmlarnn yaplmas, sigorta kutularnda kaçak akm rölesi bulunmas, vatandalarn soba gibi stma ünitelerinin yakn çevresinde hzl yanabilen tül vb. maddelerin bulundurulmamas, çoklu elektrik priz kullanmnda fazla akm çeken birden fazla cihaz kullanlmamas gerekiyor.

Yangn ve zehirlenme riski % 33 azald

Son dönemlerde yaplan uyarlar ve Mersinli vatandalarn bilinçli yaklam ile 2016 ylna göre yangn ve zehirlenme riski % 33 azald.

Mersin Büyükehir Belediyesi tfaiye Dairesi Bakanl’na bal itfaiye ekipleri, 2016 ylnda 537 elektrik konta yangnna müdahale ederken, 0cak-Ekim 2017’de bu rakam 358’e dütü. 2016 ylnda 9 LPG-doalgaz yangnna müdahale edilirken, 0cak-Ekim 2017’de 7 yangna müdahale edildi. 2016 ylnda ocak, soba ve kalorifer nedeniyle 40 yangn çkarken, 0cak-Ekim 2017’de 26 yangn olay yaand. 2016 ylnda 37 baca yangnna müdahale edilirken, 0cak-Ekim 2017’de 29 yangna müdahale edildi.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık