“İŞ CİNAYETLERİNİ BERABER DURDURALIM!”

• 25 Mart 2015, Çarşamba 0:00

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı makamında ziyaret eden DİSK bağlı  Emekli-Sen Bursa Şube Başkanı Günay Onayman, Genel-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Selahattin Atak, DİSK Marmara Bölge Temsilcisi Birleşik Metal-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Ayhan Ekinci, ülke genelinde iş cinayetlerine karşı birliktelik oluşturarak, iş cinayetlerinin son bulması amacıyla imza kampanyası başlatıldığını açıkladılar. Kampanya kapsamında ilk olarak Başkan Hayri Türkyılmaz’ı ziyaret ettiklerini belirten sendika başkanları, Türkiye’de her yıl binlerce iş kazası ve iş cinayetlerinin yaşandığını vurgularken, emek ve meslek örgütlerinin önerileri dikkati alınmadan hazırlanan eksik tedbirlerle, iş cinayetlerinin önüne geçilemeyeceğine dikkati çektiler. Sendika başkanları, iş kazaları ve işçi cinayetlerine karşı duyarlılığı arttırmak amacıyla ülke genelinde başlatılan imza kampanyasının, tarihin en büyük işçi katliamı olarak bilinen Soma faciasının yıldönümü olan 13 Mayıs 2015 tarihine kadar devam edeceğini belirttiler.

“ÖNCELİĞİMİZ İNSAN SAĞLIĞI”

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla Mudanya’yı yönettiklerini, önceliklerinin her zaman insan ve insan sağlığı olduğunu vurguladı. Başkan Türkyılmaz, iş kazaları ve iş cinayetlerine karşı DİSK’in başlattığı kampanyaya gönülden destek verdiğini ve ilk imzayı attığını belirterek, “Emeğin ve emekçinin yanında olan, sosyal demokrat anlayışı benimseyen bir kişi olarak, iş kazaları ve işçi cinayetlerinin son bulması için başlatılan imza kampanyasına her türlü desteği vermeye hazırım. Gece gündüz demeden alın teriyle çalışan emekçi kardeşlerimizin her zaman yanındayım. Bu vesileyle, iş kazalarında yaşamlarını yitiren kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Umuyorum ki, ülkemizde iş kazaları ve işçi cinayetleri son bulur” diye konuştu.