solyanreklam
sagreklam

İNŞAAT ARAÇLARINA ZABITA DENETİMİ

İNŞAAT ARAÇLARINA ZABITA DENETİMİ

İNŞAAT ARAÇLARINA ZABITA DENETİMİ
  • 13 Nisan 2016, Çarşamba 0:00

Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine geç saatlerde çalışarak gürültü yapan inşaat araçlarına cezai işlem uyguluyor.

Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, belediye meclisinin mücavir alan dahilinde inşaatlarda çalışma gün ve saatleri hakkında almış olduğu karara istinaden Zabıta Yönetmeliği ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun gürültü ile ilgili maddelerinden kurallara uymayan, gürültü yaparak çevreye rahatsızlık veren araçlara ve izinsiz olarak hafriyat döken kamyonlara ilgili maddelerden cezai işlem uyguluyor.
Son yıllarda Mudanya’nın aldığı göçün ve ilginin arttığını belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise, “İlçemizin belli noktalarında yaşam alanı oluşturma çalışmaları hızla sürüyor. Ancak bu çalışmalarda ağır tonajlı araçlar yollara zarar verirken, beton mikserlerinden dökülen atıklar da cadde ve asfaltların bozulmasına yol açıyor” dedi. Çevre ve gürültü kirliliğine karşı denetimlerin aralıksız olarak devam edeceğini de sözlerine ekleyen Türkyılmaz, özellikle gece saatlerinde çalışan ağır tonajlı araçların takip altında olduğunu da ifade etti.
ŞİKAYETLER ARTTI
Son günlerde vatandaşlardan bu konularda yoğun şikayet aldıklarını belirten Zabıta Müdürü İlhan Aksakal, “İlçe merkezi ile sokak ve mahalle aralarında hafriyat ve mıcır kamyonları ile beton araçlarına yönelik denetimler yapan ekiplerimiz kurallara uymayan, çevre ve gürültü kirliliği oluşturan sürücü ve inşaat yetkililerine idari yaptırım tutanağı düzenleyerek uyarılarda bulunuluyor” dedi. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık