solyanreklam
sagreklam

İlaçlama Ekibi Eğitimden Geçti

İlaçlama Ekibi Eğitimden Geçti

İlaçlama Ekibi Eğitimden Geçti
  • 07 Temmuz 2018, Cumartesi 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren haerelerle mücadele ekibine Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öretim Üyesi Prof. Dr. Enver Durmuolu tarafndan ‘Sivrisineklerin insektisitlere (ilaçlara) kar direnci ve direnç yönetimi’ konulu eitim verildi.

Gelecek nesillere daha yaanlr bir çevre brakmak için haere ile mücadelenin doru yaplmas konusunda personele eitim veren Büyükehir Belediyesi, sürdürdükleri haere mücadelesinde baarl olmak için bilimsel verilere ve eitime büyük önem veriyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Bakanl bünyesinde çalan ve yaz- k haerelerle mücadele eden ilaçlama ekibine eitim verildi. Kongre ve Sergi Saray’nda gerçekletirilen eitime yaklak 400 personel katld.

Eitimlerde Bitki hekimi, Entomolog, Toksitolog ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öretim Üyesi Prof. Dr Enver Durmuolu Sivrisinekler ve mücadele yöntemleri hakknda personeli bilgilendirdi. Durmuolu, sivrisinek türleri, neden olduu hastalklar ve insan salna zararlar, sivrisineklerin yaad alanlar, beslenme ekilleri ve üreme alanlarna deinerek teknik bilgiler verdi. Sivrisinekle mücadele yöntemleri, mücadele esnasnda kullanlan ilaçlarn türleri ve etki mekanizmas, haerelere kar biyolojik mücadelenin önemi ve personelin saha çalmalar esnasnda dikkat etmesi gereken konularda da ayrntl bilgiler veren Durmuolu eitim sonras personelin sorularn yantlad.

Prof. Dr. Durmuolu, “Bu kadar büyük bir ekibi görünce ardm”

Türkiye’nin birçok ilinde eitim verdiine ancak ilk defa bu kadar kalabalk bir ilaçlama personeli ile karlatna deinen Prof. Dr Enver Durmuolu, “Çevre ve halk sal alannda sorun olan zararllar ve bunlarla mücadele konusunda yürüttüümüz çeitli çalmalar var. Bu çalmalardan bir tanesi de biyosidal ürünler. Sivrisinek mücadelesinde kullanlan biyosidal ürünlere sivrisineklerin gösterdii direnç ve direnç yönetimi konusunda bugün burada eitim veriyoruz. Mersin Büyükehir Belediyesi de bu konuda Bu kadar büyük bir ekibi görünce açkças bende ardm. Yaklak 400 kiilik bir ekip eitim almaya geldi. Söz ettiimiz ürün uygulamasn yapan bu kadar çok çalan olduunu görünce bir Mersinli olarak büyük bir memnuniyet duydum.  Salonda yönelttiim sorulara aldm tepkileri gördüümde belirli oranda bilgi düzeyini gelitirdiklerini gördüm. Bu tip eitimlerle de bu bilgi düzeylerinin daha yukarya tanacan söyleyebilirim” dedi.

Haere ile mücadelede baarl olmak için biyosidal ürünler yönetmeliine uygun ilaçlara, gelien teknolojiye uygun ekipmana sahip olan Büyükehir Belediyesi, verdii eitimlerle personelinin alannda uzman hale gelmesini salyor.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık