İBB ZABITA EKİPLERİ, MARKETLERDE DENETLEME YAPTI

• 01 Ocak 2000, Cumartesi 0:00

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri marketlerde fiyat, etiket, gramaj denetimlerini sıklaştırdı. İBB Zabıtası 12 ekip ile İstanbul genelinde denetlemelerde bulundu. Fahiş fiyat artışları ve usulsüzlüklere tutanak tutularak Ticaret Bakanlığı’na iletildi.

İBB Zabıta Ekipleri, zircir marketlerde fiyat ve etiket denetimi gerçekleştirdi. İBB Zabıta Daire Başkanlığı Tüketici Hakları Zabıta Amirliği'ne bağlı 12 ekip, İstanbul genelinde denetlemelerde bulundu. Zabıta ekipleri markette rafları dolaşarak etiketleri inceleyip fahiş fiyat artışı, gramaj eksikliği, etiket denetimleri yaptı. Bazı kalemlerde yüksek oranlarda fiyat artışı yapıldığının görülmesi üzerine İBB Zabıta ekipleri firmalarla ilgili tutanak tuttu.
İBB Zabıta Daire Başkanlığı Zabıta Amiri Sinan Kalender, denetlemelerle ilgili yaptığı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın talimatı üzerine tüketici haklarının korunması amacıyla denetimler yaptıklarını söyledi.

ŞİKAYETLER ALO 153’E BİLDİRİLEBİLİYOR
Ürünlerin üzerine fiyat etiketlerinin konulması, en son fiyat değişikliğinin ne zaman yapıldığının öğrenmeye çalıştıklarını belirten Kalender, "Yerli üretim logolarının konulup konulmadığını kontrol ediyoruz. Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği'ndeki son değişiklikle döviz kuruna bağlı olarak fiyat artışı yapılmaması gerektiği belirtilmesine rağmen bazı firmalarda fahiş fiyat artışları yaptıkları yönünde ihbarlar geliyor. Bunlarla ilgili olarak hem denetim yapıyoruz" dedi.
Vatandaşların fahiş fiyat artışlarını 153 Alo BEYAZ MASA’ya şikayet etmeleri halinde gerekli denetimlerin yapıldığını, firmaların cezaların ise Ticaret Bakanlığı tarafından kesildiğini anlatan Sinan Kalender, "Bize gelen bütün başvuruların yerine giderek inceliyoruz. Eski fiyatlarla yeni fiyatları karşılaştırıyoruz. İşletmeye düzeltmeleri için bildirimde bulunuyoruz. Tespitlerimizi Ticaret Bakanlığımıza bildiriyoruz. Bunlar değerlendiriliyor ve takip ediliyor" ifadelerini kullandı.