solyanreklam
sagreklam

Hayvanların Yaraları Burada Sarılıyor

Hayvanların Yaraları Burada Sarılıyor

Hayvanların Yaraları Burada Sarılıyor
  • 20 Haziran 2018, Çarşamba 0:00

Çukurova’nn en büyük hayvan park olma özelliine sahip Mersin Büyükehir Belediyesi Tarsus Hayvan Park’na yaralanm veya hasta halde getirilen  hayvanlarn tedavisi yaplyor ve tekrardan doaya salmlar gerçekletiriliyor.

Doa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürlüü’ne bal Mersin ve Adana ube Müdürlükleri tarafndan farkl tarihlerde Tarsus Hayvan Park’na getirilen 11 farkl türden 25 hayvann bakm ve tedavisi yaplyor.

Farkl tarihlerde vahi doada yaral veya hasta halde bulunan, yaklak 2 aylk yavru tilki, 3 yavru bayku, 2 yavru karga, 7 yavru yumak kirpisi, 1 yavru aaçkakan, 2 yavru oklu kirpi, 1 yavru çobanaldatan kuu, 2 ahin, 3 kerkenez, 1 beyaz balkçl kuu ve 1 leylek olmak üzere toplam 25 hayvann tedavileri ve bakmlar Tarsus Hayvan Park ekipleri tarafndan yaplyor.

Tarsus Hayvan Park’nda büyük bir ilgi ve efkat ile bakm, besleme ve tedavileri yaplan hayvanlarn, iyiletiklerinde doaya salmlar da gerçekletirilecek.

Vahi doadaki yaral hayvanlar, Hayvan Park’nda tedavi ediliyor

Mersin Büyükehir Belediyesi Tarsus Hayvan Park’nda biyolog olarak görev yapan Altay Atl, Tarsus Hayvan Park’nn Türkiye’de en yüksek iyiletirme oranna sahip bir hayvan park olduundan bahsederek, “Türkiye’de en yüksek iyiletirme oranna sahip yer 7. Bölge Müdürlüü yani, Tarsus Hayvan Park’na hayvan getiren ekiplerdir. Ylda gelen ortalama hayvanlarn yaklak yüzde 60-70 gibi bir oran iyileip tekrar doaya geri dönecek konuma geliyorlar. Burada tedavileri veteriner hekimlerimiz eliinde gerçekletiriyoruz ve tekrar doaya geri salyoruz. Doa Koruma ve Milli Parklar ekiplerinin götürdüü dier bölgelerde, genelde yüzde 30 civarlarndayken biz burada yüzde 60-70’lere kadar çkabiliyoruz. yileme oranlarmz gün geçtikçe de artyor” dedi.

Tarsus Hayvan Park’nda hem doadan gelen hayvanlarn hem de parkta yer alan hayvanlarn tedavi, bakm ve yaam alanlaryla ilgili çalmalar yapldndan söz eden biyolog Atl, “Bize Doa Koruma ve Milli Parklar Ekipleri tarafndan hem Mersin, hem Adana Bölgesi’nden  yaral, tedaviye ve bakma muhtaç hayvanlar geliyor. Yavru ve yaralanm hayvanlarn bakmlarn yapyoruz. Varsa yaralarn tedavi ediyoruz. Yaral hayvanlarn da ayn ekilde veteriner hekimimiz eliinde tedavilerini yapyoruz. Tedavileri tamamlanp, doada kendi bana yaamn devam ettirebilecek olan hayvanlarn da tekrar doa salmlarn gerçekletiriyoruz” eklinde konutu.

Geçtiimiz ay içerisinde birçok bakma muhtaç ve yaral hayvann Hayvan Park’na getirildiini vurgulayan biyolog Atl, “Yumak kirpilerimiz geldi 7 tane. Çok daha küçük, yavruyken gelmilerdi. Biz bunlarn bakmn yaptk, beslemelerini yaptk devaml olarak. Bunlar yaklak 1-2 hafta içerisinde de doaya dönebilecek duruma geldiler. Bunlarn bakmlarn kendi hazrladmz özel mamalarla yapyoruz. Bunlar içerisinde laktozsuz süt, krema, yumurta, köpek mamas gibi çeitli, farkl türlerde, farkl besin deerleri olan mamalar hazrlyoruz. Özel olarak hepsini tek tek elde besliyoruz. Bu ay 2 tane yavru kargamz geldi. 3 tane baykuu muz geldi. 1 tane aaçkakanmz geldi. 1 tane tilkimiz geldi. Özellikle tilkinin karn altnda çok ciddi bir yaras vard. Kurtlanm bir ekilde geldi. Onun tedavisini ve bakmz yaptk. 2 tane oklu kirpimiz geldi. Oklu kirpiler de kurtlanm, yaras açlm bir ekildeydi. Onlarn tedavi ve bakmlarn yaptk. Veteriner hekimimiz eliinde bu hayvanlarn tedavilerini gerçekletirdik ve doa salm zamanlarn bekliyorlar” ifadelerini kulland.

Tarsus Hayvan Park’na, Doa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürlüü’ne bal Mersin ve Adana ube Müdürlükleri tarafndan ylda yaklak ortalama 400’e yakn hayvan getiriliyor.  Bu 400 hayvann yaklak ortalama 300 tanesi tedavi, bakm ve beslemeleri tamamlandktan sonra doaya geri kazandrlyor. Özellikle ahin, kerkenez, atmaca, leylek ve pelikan gibi avclar tarafndan vurulmu, kanatlar krlm hayvanlar salklarn geri kazandktan sonra Doa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürlüü ekipleriyle ibirlii ile doada kendi yaam alanlarna geri braklyor.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık