solyanreklam
sagreklam

Hayvan Parkı’nın Yeni Misafirleri; Lemurlar

Hayvan Parkı’nın Yeni Misafirleri; Lemurlar

Hayvan Parkı’nın Yeni Misafirleri; Lemurlar
  • 16 Temmuz 2018, Pazartesi 0:00

Çukurova’nn en büyük ve tek hayvan park olma özelliine sahip olan Tarsus Hayvan Park yeni misafirlerine kucak açt. Sevimli Lemurlar hayvan parknn adeta nee kayna haline geldi.

Türkiye’nin en doal hayvan park olma özellii tayan ve bünyesinde 75’den fazla hayvan türünü barndran Tarsus Hayvan Park’na yeni bir tür daha eklendi. Dünyada nesli tükenmekte olan hayvanlar listesinde yer alan sevimli Lemurlar, Tarsus Hayvan Park’n ksa sürede benimsedi.

Anavatan Madagaskar olan, uzun burunlu, uzun kuyruklu, iri ve parlak gözlere sahip halka kuyruk türü Lemurlar Tarsus Hayvan Park’na gelen özellikle minik ziyaretçilerin ilgi oda haline geldi.

Doal ortamlarna en uygun yer: Tarsus Hayvan Park

Tarsus Hayvan Park’nda biyolog olarak görev yapan Altay Atl, Lemurlarn Tarsus Hayvan Park’na ksa süre içerisinde uyum saladndan söz ederek, “Lemurlarn, anavatanlar Madagaskar’dr ve dünyann en sakin hayvanlar olarak da bilinirler. Doal ortamlarna u anda en uygun yer bizim Tarsus Hayvan Parkmz. Madagaskar’daki iklim koullaryla, burasnn iklim koullar birbirlerine çok benzedikleri için geldiklerinde hiç yabanclk çekmediler. Buraya çok çabuk uyum saladlar” dedi.

Lemurlarn özellikle çocuklar tarafndan büyük ilgi gördüünü belirten biyolog Altay Atl, “Tarsus Hayvan Parkmzn en yeni üyeleri u anda Lemurlar. Ziyaretçiler tarafndan çok büyük ilgiyle karlanyor ve büyük ilgisini çekiyor. Özellikle küçük ziyaretçilerimizin daha çok ilgisini çekiyor. Büyükler bazen hangi hayvan olduunu unutup, maymunlarla kartryorlar. Fakat çocuklar Madagaskar çizgi filminden kral olarak da tanyorlar. Hatta büyüklere bakn Lemur diyerek, çocuklar gösteriyor” eklinde konutu.

Lemurlarn bakm ve beslemelerinin de en iyi ekilde yapldn sözlerine ekleyen biyolog Atl, “Doal ortamlarna en uyun ortam koullarn ayarlamaya çalyoruz. Ziyaretçilerin onlar en iyi ekilde görebilmeleri için burada görev yapyoruz. Ona göre de ortam koullarn hazrlyoruz. u andaki alanlar da Madagaskar’daki alanlarna göre çok doal bir ortam. Hem iklim art, hem de alan olarak çok elverili bir yer Tarsus Hayvan Park. Burada da hiç sknt yaamadan çok çabuk adapte oldular” diye belirtti.

Halka kuyruklu lemurlar hakknda bilgi

Madagaskar ve çevresindeki adalarn sk ormanlarnda yaayan Lemurlar, uzun kuyruklu gececi hayvandr. Maki diye de adlandrlrlar. Madagaskar maymun ailesi içinde yer alan halka kuyruklu Lemurlarn uzun ve siyah–beyaz halkal bir kuyruu bulunur. Dier Lemur türlerinin arasnda en karasaldr, günün büyük bir ksmn yerde geçirir. Gündüzleri aktiftir. Bitki, yaprak, çiçek, meyve suyu ve omurgasz hayvanlarla beslenir. Sosyal hayvanlardr. Diileri grup içinde baskndr, aile gruplar halinde yaarlar. drar ve koku bezlerinin salglaryla kendi alanlarn iaretlerler. Doumlar 4 aylk gebelik süresi sonunda, yamur mevsimi ile birlikte balar, böylece yavrularn sütten kesim dönemi aaçlarda bol meyvenin bulunduu zamana gelmi olur. ri gözlü, uzun kuyruklu maymun familyasndan olan Lemur gündüzleri aaç dallarnda dinlenir, gece faaliyet gösterir. Bitkisel ve hayvansal gdalarla beslenirler. En küçük türleri fare büyüklüündedir. Aaç kovuklar veya aaç dallar arasnda yuva kuran Lemurlar, yerde yuva yapmaz.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık