solyanreklam
sagreklam

Hayvan Dostu Büyükşehir

Hayvan Dostu Büyükşehir

Hayvan Dostu Büyükşehir
  • 22 Haziran 2018, Cuma 0:00

Son zamanlarda sk sk gündeme gelen hayvanlara yönelik zulüm ve ikence haberlerine ramen, Mersin Büyükehir Belediyesi sokak hayvanlarna yönelik yardm elini uzatmaya devam ediyor.

Gündemden dümeyen, sokak hayvanlarna yönelik zulüm ve ikence haberleri vatandalar tarafndan tepki çekmeye devam ederken, sokak hayvanlar için yapt projelerle sahipsiz hayvanlara yardm eli uzatan Mersin Büyükehir Belediyesi, hayvanlarn korunup, salkl bir ekilde yaamlarn sürdürebilmeleri için yapt hizmetler ile dikkat çekiyor.

Sokak hayvanlarn korumaya yönelik çalmalara aralksz olarak devam eden Mersin Büyükehir Belediyesi, yapt geçici hayvan barnaklaryla, kentin çeitli yerlerine kurduu köpek besleme odaklar ve kedi evleri ile adndan skça söz ettirmeye devam ediyor. Özellikle Türkiye’de bir ilk olma özellii tayan ‘Miyav Park’ projesiyle dikkatleri üzerine çeken Büyükehir Belediyesi vatandalar tarafndan büyük takdir topluyor.

Kendi enerjisini üreten doal yaam alan

Güvenlik kameras ile 7/24 kontrol edilen ve Türkiye’de bir ilk olma özellii tayan Miyav Park’ta,  sokak kedileri için oyun alanlar, mama ve su kaplar, kedilerin uyumalar için minik kulübeler, gece klandrmalar için enerjisini kendisi üreten güne panelleri, tuvaletler ve çim alanlar bulunuyor. Doal bir yaam alann andran, insanlarn ve köpeklerin giremeyecei ekilde tasarlanan Miyav Park’ta, kediler hem konaklayp hem beslenme ihtiyaçlarn karlarken, hem de oyun alanlarnda vakit geçiriyor. Kedilerin günlük bakm ve kontrollerinin de yapld tam donanml bu parkta hasta olduu tespit edilen kedilerin bakmevlerine nakilleri yaplyor. Tedavi ve ksrlatrlma ilemleri yapldktan sonra Miyav Park’a braklan kediler bu sayede kontrol altna alnarak salkl bir ekilde hayatlarn sürdürüyor. Öte yandan Türkiye’nin en büyük hayvan barnan ina eden Büyükehir Belediyesi önümüzdeki günlerde hizmete sunacak. Gerekli fiziksel ve teknik donanm tamamland tesiste, 4 ameliyathane, 4 muayene odas, Laboratuvar, anestezi bölümü, veteriner odas, röntgen bölümü, müahede ünitesi, fizik tedavi ve iyiletirme ünitesi, souk hava deposu, kafeterya, mutfak, mescit, kedi ve köpekler için ayr mama odas, tra odas, sahiplendirme alan,  serbest dolam alanlar ve Miyav Park yer alyor.

“Her belediyenin yapmas gereken bir hizmet”

Sokak hayvanlarnn savunmasz canllar olduunu, onlara zarar vermenin insanlk d bir hareket olduunu ifade eden Ylmaz Can Gündüz, Mersin Büyükehir Belediyesi’nin sokak hayvanlarna yönelik hizmetleriyle ilgili olarak,“Bunlar çok düünceli ve güzel hizmetler, Türkiye’de her belediyenin vermesi gereken hizmetler. Bu konuda belediyelerden çok insanlarn duyarl olmas lazm, sokak hayvanlar sonuçta savunmasz canllardr, onlara zarar verip ikence yapmak tamamen sadist bir düünce. Mersin Büyükehir Belediyesi’nin yapt hizmetlerle sokak hayvanlarnn daha iyi bir yaam süreceini düünüyorum ve belediyemize bu hizmetleri için çok teekkür ediyorum” dedi.

“Sahipsiz hayvanlar tedavi etmek ve sahiplendirmek çok güzel”

Büyükehir Belediyesi’nin sokak hayvanlaryla ilgili çalmalarnn takdir edilmesi gerektiini ifade eden Beril Yapc, “Mersin Büyükehir Belediyesi’ni bu hizmetlerinden dolay tebrik ediyorum. Özellikle sahipsiz hayvanlar tedavi etmek ve sahiplendirmek çok güzel bir hizmet. Bütün belediyelerin bu ekilde çalmasn temenni ediyorum. Ben de ar hayvan severim. Hayvanlara iddeti knyorum ve bu konuda yasalarn daha caydrc olmasn doru buluyorum” diye konutu.

nsanlarn daha duyarl ve düünceli olmas gerektiini söyleyen Melike Acar ise, “Kesinlikle yaplmas gereken hizmetler. Sokak hayvanlarna sahip çkan ve onlar korumak için çalan belediyemiz olduu için gurur duyuyoruz. nsanlarn böyle hayvanlara yaplan zulümler karsnda sadece knamayla kalmayp bu konuda herkesin elini tan altna atmas gerektiini düünüyorum. Ayrca hayvan yasalaryla ilgili acil düzenleme yaplmas gerekiyor. Toplum olarak eskiden beri sokak hayvanlarna sahip çkan, hayvanlar beslemesi için insan tutan bir toplumduk yine böyle olacamz düünüyorum. Tabi ki yetkililerin de bu konuda hassas olmas gerekiyor” ifadelerini kulland.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık