solyanreklam
sagreklam

Hanuka Bayramı Kutlu Olsun!

Musevilerin Hanuka Bayramı, Beşiktaş Belediyesi'nin desteği ve organizasyonuyla; Türkiye'd...

Hanuka Bayramı Kutlu Olsun!
  • 03 Ağustos 2018, Cuma 19:49

Hanuka Bayramı, 13 Aralık 2015 Pazar günü, Büyük Mecidiye Camii yanında yer alan Ortaköy Meydanı’nda kutlandı. Böylelikle, Cumhuriyet tarihinde ilk kez Hanuka Bayramı halka açık bir meydanda, devlet erkanının katılımıyla kutlandı.

Beşiktaş Belediyesi’nin desteği ve organizasyonuyla düzenlenen kutlama törenine, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, ABD İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, ve semavi dinlerin temsilcileri de katıldı.

Ortaköy Sinagogu hahamı ile Büyük Mecidiye Camii imamı birlikte mum yaktı.

Museviler tarafından "Işık Bayramı" ya da "Yeniden Adanma Bayramı" olarak kutlanan Hanuka, Türkiye’de ilk kez halka açık bir alanda kutlandı.

Hanuka Bayramı'nın ilk kez meydanlarda kutlanması Türk Musevi Cemaati’nde de büyük sevinçle karşılandı.



Ortaköy Sinagogu hahamı Akaali Rav Naftali Haleva ile Ortaköy Büyük Mecidiye Camii imamı Bilal Doğan'ın 9 kollu şamdandaki mumlardan birini birlikte yakması ise tarihi kutlamanın en özel anını oluşturdu.



Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ise bu özel gecede yaptığı konuşmasında, “Nasıl ki Hanuka Bayramı dini vecibelerini yerine getirmek isteyen Yahudileri engellemek isteyenlere karşı mucizesini anlatıyorsa, biz de üç dinin mabetlerinin bulunduğu barışın ve özgürlüğün semti Ortaköy’de hümanizm adına hep beraber bu mumları yakarak bunu göstereceğiz” dedi.


*Hanuka, İbrani takvimine göre Kislev'in 25. günü başlayıp sekiz gün süren Musevi bayramıdır. Ayrıca "Işık Bayramı" ya da "Yeniden Adanma Bayramı" olarak da anılır.


HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık