solyanreklam
sagreklam

Halka Açık Dersler Devam Ediyor!

Boğaziçi Üniversitesi’nin Beşiktaş Belediyesi iş birliğiyle; bilimsel merak, özgür düşünce...

Halka Açık Dersler Devam Ediyor!
  • 02 Ağustos 2018, Perşembe 19:54

Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) katkıları ve Beşiktaş Belediyesi’nin işbirliğiyle düzenlenen "Açık Ders"ler ikinci döneminde…

Sosyal, beşeri ve fen bilimlerini kapsayarak toplumun her kesimine ulaşmayı hedeflemek amacıyla verilen dersler, BÜYEM’in katkıları ve Beşiktaş Belediyesi’nin işbirliğiyle Fulya Sanat’ta ücretsiz olarak düzenleniyor.

Farklı temalar altında oluşturulan seminer dizilerinin kış programında; iklim değişikliğinden, Kaos Teorisi’ne, CERN’de devam eden güncel bilimsel çalışmalardan, "Sistem Yönetimi" kavramı ve sosyo-ekonomik anlamda bu kavramın yansımalarına bilimsel merakı uyandırmayı hedefleyen farklı konular ele alınacak.

İlk ders 29 Kasım’da: İklim Değişikliği Bizi Nasıl Etkiliyor?

Kış programının ilk dersini 29 Kasım’da “İklim Değişikliğinin Dünya ve Türkiye’ye Etkileri” başlıklı konuşmasıyla Prof. Dr. Levent Kurnaz verecek. Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü öğretim üyesi olan ve İstatistiksel Fizik ve İklim Değişikliği konularında çalışmalarını sürdüren Kurnaz, iklim değişikliğinin bugüne kadar insanlığın karşılaştığı en önemli problem olduğunu ifade ediyor. Kurnaz, iklim değişikliğiyle ilgili öngörülerini, gelecekte bizi nasıl etkileyeceğini ve yapılan bilimsel çalışmaları dinleyicilerle paylaşacak.

Açık Ders programı kapsamında 9 Aralık 2016 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Yağmur Denizhan, "Belirsizliğin Modellenmesi, Öngörülebilirlik ve Kaos" dersi ile Fulya Sanat'ta olacak.

Program 19 Aralık 2016 tarihinde, CERN çalışmalarına aktif olarak katılmakta olan Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Erhan Gülmez’in "CERN’de Neler Oluyor?" dersiyle devam edecek.
"CERN’de Neler Oluyor?" dersi, Garanti Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecektir.
Saat: Kokteyl: 18.00, Ders: 19.00
Adres:
Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Kampüsü, Cengiz Topel Caddesi, Etiler

5 Ocak 2017 Perşembe günü ise Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Yaman Barlas, "Sistem Yaklaşımı: Nedir, Neye Yarar, Nasıl Uygulanır?" başlıklı bir seminer verecek.

Facebook Etkinlik Sayfası İçin Tıklayınız.

www.boun.edu.tr

Saat: Kokteyl: 18.00 Ders: 19.00
Yer: Fulya Sanat
Adres: Hakkı Yeten Cad. No: 10 Dikilitaş / Beşiktaş
Telefon: (212) 215 60 29


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık