solyanreklam
sagreklam

GÜZELYALI RAMAZAN AYI’NIN TADINI YAŞADI

GÜZELYALI RAMAZAN AYI’NIN TADINI YAŞADI

GÜZELYALI RAMAZAN AYI’NIN TADINI YAŞADI
  • 27 Haziran 2016, Pazartesi 0:00

Mudanya Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri Güzelyalılar tarafından büyük beğeni ve ilgiyle karşılandı. Mahalle sakinleri gösterilerin yanı sıra geleneksel lezzetlerinde tadına baktı.

Mudanya Belediyesi’nin düzenlediği geleneksel Ramazan etkinlikleri bu yıl da coşkuyla sürüyor. Belediye iftar çadırında Ramazan bereketini paylaşan Güzelyalılar, Ramazan akşamlarının keyfini iftardan sonra da geleneksel oyun ve tatlarla çıkarıyor. Güzelyalı Atatürk Meydanı’nda hava muhalefeti nedeniyle ikin gün düzenlenen etkinliklere CHP Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, belediye meclis üyeleri ile Güzelyalılar katılım sağladı.      
GÖSTERİLER İLGİYLE İZLENİYOR
Fasıl grubunun çaldığı eserlerle başlayan Ramazan etkinlikleri birbirinden güzel gösteriler ve oyunlarla devam etti. Aşuk ile Maşuk, Evlilik düeti ve kanto gösterilerinin sunulduğu etkinliklerde Hamdi Efendi’nin evlilik yolunda pehlivanlarla yaşadığı olayların anlatıldığı orta oyunu da büyük beğeni topladı. Hacivat ve Karagöz’ün birbirinden komik diyalogları kahkahalarla izlenirken, sihirbaz gösterisi de özellikle çocukların büyük ilgisini çekiyor. Etkinlikler boyunca Mudanya Belediyesi tarafından ücretsiz olarak dağıtımı yapılan Macun, Pamuk Şekeri ve Şerbet gibi geleneksel lezzetlerin tadını çıkardılar.
ETKİNLİKLER YALÇIN ÖZDEN İLE SONLACAK
Mudanya Belediyesi’nin düzenlediği Ramazan etkinlikleri Yalçın Özden Tiyatrosu oyuncularının sahneleyeceği “Paşa Babanın Konağı” adlı orta oyunuyla devam edecek. 2 Temmuz Cumartesi günü Mütareke Meydanı ve 3 Temmuz Pazar günü Güzelyalı Atatürk Meydanı’nda sahnelenecek oyunla birlikte Ramazan etkinlikleri son bulacak. 
Ramazan Ayı’nın Mudanya’da birlik, beraberlik, dayanışma ve yardımlaşma içerisinde yaşandığını vurgulayan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, düzenledikleri etkinliklerin de büyük beğeni topladığını belirtti. Yaklaşan Ramazan Bayramı’nın da Mudanya’da en güzel şekilde yaşanacağını sözlerine ekleyen Türkyılmaz, tüm hemşehrilerinin bayramını kutladı.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık