solyanreklam
sagreklam

GÜZELYALI CUMHURİYET MEYDANI YENİLENDİ

GÜZELYALI CUMHURİYET MEYDANI YENİLENDİ

GÜZELYALI CUMHURİYET MEYDANI YENİLENDİ
  • 28 Nisan 2015, Salı 0:00

Mudanya Belediyesi, Güzelyalı Cumhuriyet Meydanı ve “Atatürk ve Çocuk” motifli heykel tadilattan geçirdi. Tören alanında eskiyen ve deforme olan Atatürk Heykeli, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e yakışır hale getirilip renkli granit mermerle kaplanırken, meydan çevre düzenlemesi ve oturma grupları yenilenerek Mudanyalı hemşerilerin hizmetine sunuldu.

 

 

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Güzelyalı Cumhuriyet Meydanı ve çevre düzenlemesi çalışmaları ile Atatürk Heykeli ve çevresinin güzelleştirilmesi çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Başkan Türkyılmaz, Büyükşehir Yasasıyla belde statüsünden Mudanya’ya bağlı mahalle statüsüne geçen Güzelyalı Mahallesi’nde, daha önceleri tören alanı olarak kullanılmaya başlanan ancak, yıllardır bakımsız kalan Güzelyalı Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk Heykeli’nin yenilenerek, yeni yüzüyle bölge halkının hizmetine sunulduğunu vurguladı.  Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve çocuk motiflerinin bulunduğu heykelin bulunduğu kaidenin kırılan mermerlerinin renkli granit mermerle kaplandığını belirten Başkan Türkyılmaz, eskiden tören alanı olarak kullanılan Cumhuriyet Meydanı’nın yeniden düzenlendiğini, yer döşemesi ve çevre düzenlemesinin yapıldığını, oturma grupları koyularak, bölge halkının yaz aylarında oturup dinlenebileceği alanlar oluşturulduğunu ifade etti.

Başkan Hayri Türkyılmaz, “Cumhuriyet Meydanı’mızın en iyi şekilde ve amacına uygun olarak kullanılmasını sağlamak amacıyla titizlikle gerçekleştirdiğimiz çalışmalar tamamlandı.  Tamamen halkımıza açık ve ücretsiz olarak yararlanılabilecek olan meydanda, oturma grupları ve küçük büfe şeklinde çay ocakları koyarak vatandaşlarımızın burada çay içip dinlenebilmelerini amaçlıyoruz” dedi. 

 

“ATATÜRK EN BÜYÜK DEĞERİMİZ”
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, bizim tartışılmaz en büyük değerimiz. Bugüne kadar elimizden geldiğince canımız pahasına sahip çıktığımız bu değerimize ve simgesi olan bu heykeline çok daha güzel bir görünüme kavuşması için yapılan tadilat çalışmaları tamamlandı.  Mudanyalı hemşerilerime bir kez daha seslenmek istiyorum; Mudanya’da olması gereken her şey, en iyi ve en mükemmel şekilde olacak. Bu çabalarımız bizim en vazgeçilmez idollerimizdendir. Bu nedenle Mudanya Belediyesi olarak üzerimize ne görev düşüyorsa eksiksiz olarak yapacağımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum” dedi. “Halka ait yerler, yeniden halkın” olacak diyen Başkan Türkyılmaz, “Göreve gelirken halka ait olan alanların, yeniden halka kazandırılacağını söylemiştik. Burası için de aynı düşüncedeydik. Çalışmalarımızı hızlı bir şekilde tamamladık ve Mudanyalı hemşerilerimizin hizmetine sunuyoruz. Meydan düzenlemesinin yanı sıra vatandaşlarımızın buraya gelip çay ve kahve içmeleri için 2 tane büfe yer alacak. Oturma grupları koyarak adeta mesire alanı gibi hizmet verecek olan Cumhuriyet Meydanımız eskiden olduğu gibi, yine Güzelyalı’nın en güzel ve nefes alınabilecek bir alanı olarak hizmet vermeye devam edecek ” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık