GÜRSU'YA SAĞLIKLI HAYAT MERKEZİ

Gürsu’nun Sağlıklı Hayat Merkezi, 2019 Mart ayında tamamlanacak. Gürsu Belediyesi’nce oluşturulan ve altyapı çalışmaları yapılan alan üzerinde hayata geçirilen “Sağ...

GÜRSU'YA SAĞLIKLI HAYAT MERKEZİ
  • 02 Ağustos 2018, Perşembe 0:00

Gürsu’nun Sağlıklı Hayat Merkezi, 2019 Mart ayında tamamlanacak.

Gürsu Belediyesi’nce oluşturulan ve altyapı çalışmaları yapılan alan üzerinde hayata geçirilen “Sağlıklı Hayat Merkezi”nin inşası Sağlık Bakanlığı’nca yapılmakta.

689 m² arsa, 527 m² oturum alanında, yaklaşık 5 milyon 500 bin TL maliyetle inşaa edilmesi planlanan Merkez; Sağlıklı Hayat Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü olmak üzere üç bölümün yer alacağı 4 kattan oluşacak.

“Sağlıklı yaşam kalitesi oluşturma kültürü sağlıklı bir toplum olmamızda büyük önem taşımakta” diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Merkezimiz, hemşehrilerimizin sağlık alanındaki ihtiyaçlarına hızlı ve etkin çözüm olanağı sunacak. Böylece sağlıklı yaşam kalitesinin oluşturulmasında önemli bir hizmet sunulmuş olacak. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

Sağlıklı Hayat Merkezi’nde; Enjeksiyon ve Pansuman Odası, Sigarayı Bırakma Birimi, Okul Sağlığı Birimi, Çocuk Gelişimi Birimi, Diyetisyen, Ağız ve Diş Sağlığı Birimi, Ketem Odası, Üreme Sağlığı Odası, Fiziksel Aktivite Koçu, Sosyal Hizmet Uzmanı, Psikolojik Danışmanlık, Aşı Odası, Sorumlu Hekim Odası, Teknisyen Odası, Bay Bayan Spor Salonu, Sağlıklı Beslenme Mutfağı, Genel Bilgilendirme Birimi, mamografi, kan alma, laboratuvar, röntgen ve usg bölümleri yer alacak.

Aile hekimlerinin hizmet vereceği Aile Sağlığı Merkezi’nde ise; Poliklinik Odası, Eğitim Salonu, Tıbbi Müdahale Odası, Bebek İzlem Odası, Gebe İzlem Odası bulunacak.

İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün de hizmet vereceği Sağlıklı Hayat Merkezi’nin, 24 Mart 2019 tarihinde tamamlanması planlanmakta.