solyanreklam
sagreklam

GÜRSU 15 TEMMUZ' DA YİNE TEK YÜREK OLDU

“15 Temmuz Şehitlerimizi Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla Gürsu’da düzenlenen program, binlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Gürsu protokolü, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, me...

GÜRSU 15 TEMMUZ' DA YİNE TEK YÜREK OLDU
  • 16 Temmuz 2018, Pazartesi 0:00

“15 Temmuz Şehitlerimizi Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla Gürsu’da düzenlenen program, binlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Gürsu protokolü, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluş temsilcileri, kamu kurum temsilcileri ve ilçe halkının katılımıyla gerçekleştirilen programlarda, kalpler vatan sevgisiyle attı ve tek yürek olundu.

Gün boyunca gerçekleştirilen etkinliklerden oluşan program kapsamında; 15 Temmuz’un öğrencilerin gözünden anlatıldığı resim, şiir ve kompozisyonlardan oluşan sergi, Gürsu Kent Meydanı’nda izlenime açıldı. Gürsu Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen, Gürsu’da eğitim veren okullarda okuyan 17 bin 600 ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisinin katıldığı yarışmada dereceye giren çalışmaların yer aldığı sergideki eserler protokol üyelerince tek tek incelendi.  Katılımcılar, hissettikleri duygu ve düşüncelerini sergide yer alan Anı Defteri’ne yazdı.

Program kapsamında, Gürsu Kaymakamlığı önünden başlayan, Gürsu Ay Yıldız Mehteran Takımı ve meşaleler eşliğinde ilçe merkezinde gerçekleştirilen yürüyüşün ardından, Gürsu Kent Meydanı’nda protokol konuşmaları yapıldı.

“Ülkemizin aydınlık yarınları için, Cumhuriyetimiz ve Demokrasimiz için, aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin bize emaneti olan vatanımızı korumak için, birlik olmaya devam edeceğiz.” diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “15 Temmuz’da ülke olarak yaşadığımız hain, alçakça darbe girişiminin üzerinden iki yıl geçti. O gece canlarını ortaya koyarak ülkemize sahip çıkan ve şehit olan vatansever kardeşlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve yüce Türk milletine sabırlar diliyorum. Bedenlerini hainlerin saldırılarına siper ederek, ömürleri boyunca gururla taşıyacakları gazilik ünvanını alan gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Devletimizin bütünlüğüne kast eden şer güçlerin, tarihe kara bir leke olarak geçen girişimlerini, millet olarak göstermiş olduğumuz birliktelik ruhu ve ülkemize sahip çıkma inancıyla yendik. Bu gurur hepimizin. Muhteşem bir sinerjiyle biraraya gelerek vatanımızı ve demokrasimizi savunduk. Tüm dünyaya demokrasi örneği olacak, güçlü millet iradesini ve hakimiyetini göstermiş olduk. Millet olarak, vatan sözkonusu olduğunda her şeyi bir kenara bırakarak nasıl birlik olduğumuzu, canımızı ortaya koyarak vatanımızı nasıl savunduğumuzu tüm şer güçler gördü. 15 Temmuz gecesi yaşanan hainliğin bir daha yaşanmaması temennisiyle, birliktelik ruhumuzdan aldığımız gücün ışığında ülkemizin aydınlık yarınlarını oluşturacağız inşallah” dedi.

15 Temmuz şehitlerinin fotoğraf ve isimlerinin yer aldığı dövizler, program süresince minik sporcular tarafından taşındı. Programın ardından Gürsulular Bursa’da gerçekleştirilen 15 Temmuz Programı’na katıldı.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık