solyanreklam
sagreklam

GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ; HARAMİ, HIRSIZ VE TETİKÇİLER KORKMAYA DEVAM ETSİN!

GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ; HARAMİ, HIRSIZ VE TETİKÇİLER KORKMAYA DEVAM ETSİN!

GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ; HARAMİ, HIRSIZ VE TETİKÇİLER KORKMAYA DEVAM ETSİN!
  • 18 Ocak 2018, Perşembe 0:00

GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ; HARAMİ, HIRSIZ VE TETİKÇİLER KORKMAYA DEVAM ETSİN!

Göreve gelirken “çalmaz çırpmaz kandırmaz Hayri Türkyılmaz” dedik. Birçok vaadimiz vardı ancak geçmiş dönemlerde belediyemizi soyup soğana çevirdiklerinden en önemsediğimiz vaadimiz buydu. Yol, inşaat ve diğer hizmetler her zaman yapılır ancak dürüst bir yönetim ve tertemiz bir belediyeyi inşa etmek Mudanya’nın geleceği için önceliğimizdi. Bunun için çok çalıştık, çok emek verdik ve tertemiz bir belediyeyi hemşerilerimle buluşturduk. Bu yozlaşmış anlayışın belediyemizin tüm birimlerinden temizlenmesiyle geçmiş dönemin rant odakları dönem dönem belediyemize saldırmaya devam etmekteler. Diğer onurlu basın mensubu arkadaşlarımı tenzih ediyorum, bu odaklar basın içinde yuvalandıkları çeteleşmelerle üzerimize gelmekteler. Belge diye ortaya çıkardıkları her şeyin kanun nizam çerçevesinde yasal ödemeler olduğunu, halkı yanılttıklarını zaten birazdan aktaracağım. Ki bunları daha önce de defalarca kez önümüze çıkardılar ve her seferinde cevaplarını almaktan yorulmadılar.

Belediyemizin devlet kurumları tarafından sürekli denetimde olduğu ve her denetimden alnının akıyla tertemiz çıktığının herkes tarafından bilinmesine rağmen bu algı yönetimine cevap vermek bizim için üzücü. Üzücü çünkü rantçılar ve onların medyadaki uzantıları bir yana kendine demokrat diyen çevreler de bu operasyonlara piyon olmaktalar. Devlet denetliyor tertemiz diyor, bu arkadaşlar didik didik ediyor yine bir şey bulamıyor, bulamayınca da hayal dünyalarından senaryo yazıyorlar. Belediyemizin denetleme kurulunda yer alan bazı meclis üyelerinin harcama kalemlerini cep telefonlarıyla gizlice çekerek sanki yasa dışı bir şeymiş gibi basına sızdırmasını da gözden kaçırmayalım. Tertemiz Mudanya Belediyesi’ne komplo kurmak için gece gündüz çalışıyorlar. Belediyemizi ve şahsımı olmayan şeylerle, hayali komplolarla sürekli gündemde tutarak yıpratmaya çalışıyorlar, ancak biz kendimizden eminiz. Yolsuzluk gibi hassas olduğumuz bir konuda ve tamamen asılsız yalanlarla, kendisine gazete demenin pek mümkün olmadığı operasyon araçlarında şahsımı ve kurumumu ve üyesi olduğum partimi zan altında bırakmaktadırlar.

Şimdi gelelim bu meczupların son yalanlarına…

İddia edildiği gibi belediyemiz CHP Bursa Milletvekilimiz Nurhayat Altaca Kayışoğlu’ndan milletvekili seçildiği 1 Haziran 2015 tarihinden sonra avukatlık hizmeti almamıştır. Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun Gelir İdaresi Başkanlığı’nın 35012 numaralı tutanağına göre en son kullandığı belgenin düzenlenme tarihi 15 Temmuz 2015’tir. Kayışoğlu’na belediyemize hizmet verdiği 01.01.2015 ile 31.12.2015 tarihleri arasında aylık 12 bin 186 TL olmak üzere yıllık net 146 bin 242 lira ödeme yapılmıştır. Ödenen miktarlar, avukatlık ücret tarifesine göre belirlenmiştir.  Bahsedildiği gibi 400 bin TL’yi bulan rakamlar asılsız, gerçek dışı, yalan ve iftiradır. İçişleri Bakanlığı’ndan defalarca avukatlık kadrosu talep etmemize rağmen, kadro sağlanmaması gerekçesiyle avukatlık hizmetini dışarıdan almak zorunda kalmış, yine aynı nedenle mecburiyetten dolayı diğer iki avukatla çalışmak durumunda kalınmıştır. Çeşitli tarihlerde çalıştığımız 3 avukata ödenen toplam rakam bile 400 bin TL’yi bulmuyorken, belediye bütçesinden Kayışoğlu’na bir yılda 400 bin lira avukatlık ücreti verildiği iftiradan başka bir şey değildir. Üstelik, farklı dönemlerde çalıştığımız her üç avukatın da birbiriyle hukuki ya da ticari bir ortaklığı bulunmamaktadır.

Yine belediyemiz, daha önce de bilişim hizmetlerinin astronomik rakamlara ulaştığı iftirasına maruz kalsa da şeffaf belediyecilik anlayışını benimseyen belediyemiz tüm belgeleriyle bu iftiraların gerçek dışı olduğunu kanıtlamış ve yoluna alnı açık bir biçimde devam etmeyi sürdürmüştür. Litera Bilişim ile Mudanya Belediyesi’nin göreve geldiğimiz 2014 yılından önce de hizmet aldığını belirtmemiz gerekir. Bugün Litera’ya ödediğimiz ücret, yıllık bakım anlaşma bedelinden oluşmaktadır. Ödenen rakam 2014 yılında 111 bin 304 lira, 2015 yılında 918 bin 584 lira, 2016 yılında ise yıllık bakım anlaşmaları dahil 422 bin 631 liradır. Aradaki fark tamamen kanuni zorunluluktan kaynaklanan, hizmet alımlarının yapılması neticesinde doğmuştur. 6360 Sayılı Kanun gereği, Başbakanlık tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan Elektronik Belge Standartları Genelgesi gereği, bu uygulamaya geçilmesi için gerekli ortak veri altyapısının oluşturulması zorunluluğu getirilmiştir. Söz konusu fiyat artışının nedeni, belediyemiz mevcut bilgi sistemlerinin, Numarataj Takip Sistemi, Taşınmaz Takip Sistemi ve Emlak Takip Sistemi’nde gerekli veri birleştirme, uyarlama ve bütünleme işlemlerinin sağlanması için yapılmıştır.

Ayrıca, ilgili genelgede “Belediyemizin sınırları içine katılan yerleşimlerle ilgili devir alınan metinsel ve grafik verilerin belediyemizde mevcut yönetim bilgi sistemi ve coğrafi bilgi sistemi veri tabanlarında birleştirilmesi gerekmektedir, bu yerleşimlerdeki vatandaşların emlak beyanname, emlak vergisi tahakkuk, emlak vergisi tahsilat ve talebe bağlı imar, yapı ruhsatı ve diğer iş ve işlemlerin devamlılığı, yasal zorunluluk arz etmektedir” denilmektedir.

Tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyen, vatandaşa hesabını veremediği bir kuruş harcaması olmayan belediyemiz, maddi çıkar beklentisi içinde hareket edenlere fırsat vermediği için bu iftiralara maruz kalmıştır.

Şahsımı ve kurumumu ve üyesi olduğum partimi zan altında bırakan bu yayın organları ve şahıslarla ilgili yasal işlem başlatılmış olup, Basın İlan Kurumu Ahlak Kurulu’na yalan haberden dolayı başvurular gerçekleştirilecek ve tamamıyla mahkemede hesaplaşılacaktır.

Basına ve kamuoyuna duyurulur.

 

Hayri Türkyılmaz

Mudanya Belediye Başkanı

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık