solyanreklam
sagreklam

Görme Engelliler İçin Kitap Okuma Odası!

Beşiktaş Belediyesi, görme engelliler için kitapların seslendirileceği “Kitap Okuma Odası”...

Görme Engelliler İçin Kitap Okuma Odası!
  • 30 Temmuz 2018, Pazartesi 10:05

Beşiktaş Belediyesi, “Farklılıklarımız Birlikteliğimize Engel Değil” sosyal sorumluluk projesi kapsamında engelleri aşmaya devam ediyor. Engelli vatandaşlarımızın eşit olarak toplumsal hayata katılabilmelerini amaçlayan “Kitap Okuma Odası” projesi ile kitapların sadece görebilenler için değil, görme engelliler için de erişilebilir olması hedefleniyor.

Bu konuda çalışmalar yapan kuruluşlar olsa da henüz seslendirilmeyen pek çok şiir, roman, hikâye, akademik metin ve ders kitapları mevcut. Bu yüzden Beşiktaş Belediyesi Levent Hizmet Binası’nda açılan “Kitap Okuma Odası”nda öncelikli olarak görme engelliler tarafından talep edilen kitaplar seslendirilecek.

Kitap Okuma Odası 9 Şubat’ta Açıldı!
Beşiktaş Belediyesi personeli ve gönüllü vatandaşların görme engelliler için kitap seslendirebileceği oda, 9 Şubat Perşembe günü Levent Hizmet Binası’nda açıldı. Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar da önümüzdeki günlerde kendi yazdığı bir şiiri görme engelliler için okuyacak.

Siz de Kitap Okumak İçin Gönüllü Olabilirsiniz!
• Gönüllü olarak kitap seslendirmek isteyenlere belediyemiz tarafından kitap okuma kuralları konusunda destek verilecek.
• Belediyemiz, GETEM (Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Merkezi) ve Türkiye’de sesli kitap kütüphanesi olan kurumlarla iş birliği yaparak, daha önce seslendirilmemiş olan kitapların listelerini alacak ve sonrasında bu kurumlarla koordineli olarak çalışmalar yapacak.
• Gönüllü olmak isteyenler randevu sistemi ile kayıt olabilecek.
• Diksiyonu ve ses tonu uygun olan gönüllüler seçilecek.
• İsteyen Türkçe, isteyen İngilizce kitap okuyabilecek.
• Teknisyenler, gönüllülerin kayıt odasında okuyacağı kitapları kaydedecek ve gerekli işlemlerden sonra görme engelli okuyucular için hazır hale getirecekler.
• Seslendirilen kitaplar çoğaltılarak GETEM ve iş birliği yapılan kurumlar aracılığıyla görme engellilere ulaştırılacak.

Gönüllü olarak kitap seslendirmek ve bilgi almak için 444 44 55'i arayabilirsiniz.


Yer: Beşiktaş Belediyesi Levent Hizmet Binası (Kat: -5)
Adres: Nisbetiye Mah. Aytar Cad. Başlık Sok. No:1

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık