GIDA ÜRETEN VE SATAN İŞYERLERİ İLE FIRINLAR RAMAZAN ÖNCESİNDE DENETLENDİ

Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Ramazan ayı öncesinde tatlı, pasta vb. gıda maddeleri üreten ve satan imalathaneler ile fırınları denetledi.

GIDA ÜRETEN VE SATAN İŞYERLERİ İLE FIRINLAR RAMAZAN ÖNCESİNDE DENETLENDİ
  • 18 Mayıs 2018, Cuma 0:00

Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüklerine bağlı ekipler Ramazan ayında vatandaşların alışverişlerini gönül rahatlığı ile yapabilmelerini sağlamak amacıyla, tatlı, pasta vb. gıda maddeleri üreten ve satan imalathaneler ile fırınlara denetimler gerçekleştirdi. Denetlenen işyerlerinde; hijyen kontrolü, ürünlerin tazeliği, ürün ve malzemeleri saklama koşulları, kişisel hijyen, alet ve ekipmanların uygunluğu, ekmek gramajları ve evrak kontrolleri gibi konularda denetimler yapıldı. İşletmelerde eksik görülen konular yetkililere sözlü ve yazılı olarak iletildi.

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman ÇELİK, Ramazan ayında üretilecek ürünlerin hijyen şartlarının bozulmaması, pide ve ekmek gramajlarının belirlenen ölçülerde olması için denetimlerin yapıldığını, halkımızın esenliği için denetimlerin ramazan ayı içinde ve bayram öncesinde devam edeceğini ifade ederek, gerekli hassasiyeti gösteren esnaflara teşekkür etti.