solyanreklam
sagreklam

GEVHER NESİBE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ AÇILIŞI YOĞUN BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 25 Eylül 2018 Salı günü gerçekleştirilen açılış töreniyle hizmete açıldı. İstiklal Marşının okunmasının

GEVHER NESİBE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ AÇILIŞI YOĞUN BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
  • 25 Eylül 2018, Salı 0:00
Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 25 Eylül 2018 Salı günü gerçekleştirilen açılış töreniyle hizmete açıldı.

İstiklal Marşının okunmasının ardından Yenişehir Belediyesi Halk Dansları topluluğunun gösteriyle başlayan törene, önceki dönem Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan ÇAVUŞOĞLU, geçmiş dönem İçişleri Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan ALA, Bursa Valimiz İzzettin KÜÇÜK, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa ESGİN, BBB Başkanımız Alinur AKTAŞ, İlçe Kaymakamımız Suat SEYİTOĞLU, AK Parti İl Başkanı Ayhan SALMAN, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin DÜLGER, AK Parti İlçe Başkanı Adnan KAMIL ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Emniyet Müdürü Ümit GÜNER, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Burak DURAL, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa AYAZ, muhtarlar, siyasi parti başkan ve yöneticileri, STK Başkan ve Yöneticileri, ilçe protokolü, basın mensupları, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanımız Süleyman ÇELİK açılış töreninde yaptığı konuşmasında şu sözlere yer verdi;

“Geleceğimizin teminatı evlatlarımızın, donanımlı bir şekilde yetişmesi adına Yenişehir Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açılışını onurlandırdığınız için hepinize hoş geldiniz diyor, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.

1990-1991 Eğitim-öğretim yılında Sağlık Meslek Lisesi olarak Süleymanpaşa İlkokulu bünyesinde 13 yıl eğitim veren okulumuz daha sonra 11 yıl da İlhan Oğuz Ticaret ve Meslek Lisesi bünyesinde eğitim hayatını sürdürmüştür. 2015-2016 Eğitim-öğretim yılından bugüne kadar ise tadilatı yapılan Subaşı İlkokulunda eğitim vermeye devam etmiştir.

Hamdolsun ki bunca zorluklara rağmen, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Beyefendilerin Başkanlığında, Bursa Valimiz Sayın İzzettin KÜÇÜK Bey’in, Kaymakamlığımız bünyesinde İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimizin gayretleri sonucunda, Belediyemizce yer tahsisi yapılan bu arsada, YİKOB bünyesinde inşaatı tamamlanmış ve bugün kendi arsaları, kendi okul binaları, kendi sıraları üzerinde, evlatlarımız; eğitim hayatlarına buradan devam edecekler.

Ülkemizde, Ulaşımda nasıl yol kat ettiysek, Sağlıkta dünya devletlerinin nasıl önüne geçtiysek, Eğitimde de hem ülkemizde hem de ilçemizde oldukça iyi bir yere geldik; 1.Sırada, Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin, 2.Sırada, Yusuf Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesinin, 3.Sırada, Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Motor Atölyesinin, 4. Sırada, Şehit Yüzbaşı Yunus Bal Ortaokulunun, 5.Sırada ise, bugün, Hamdolsunki, Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin açılışını siz değerli büyüklerimizin katılımlarıyla gerçekleştiriyoruz. 6.olarak Sayın Valimizin makamında Protokolünü imzaladığımız, Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin temel çalışmalarına başlandı. -Yeter mi? -Yetmez. 7.olarak da, eğitim anlamında Yenigün Mahallemizde, bu arsanın hemen kuzey sınırında, 6147 m² yine Belediyemizce tahsisi yapılmış olan arsamızda da, inşallah, İmam Hatip Ortaokulu yapılması hedeflenmektedir.

İlim, irfan sahibi, mesleki ve teknik anlamda donanımlı gençler yetiştirecek olan Gevher Nesibe Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi 6.077.000 TL maliyetle 4.225 m² arsa üzerinde kurulmuştur. Belediyemiz tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsisi gerçekleştirilen ve 2017 yılında YİKOB bünyesinde ihale edilerek yapımı tamamlanan okulumuzda 16 derslik, 5 atölye ve laboratuar, sağlık hizmetleri alanı, kütüphane ve konferans salonu mevcuttur. 544 öğrenci kapasiteli okulumuz 5.224 m² kapalı alanda, inşallah, ülkemizin en önemli sektörlerinden biri olan sağlık sektörüne, donanımlı gençler yetiştirecek ve ilçemizin gururu olacaklardır.

Başladığımız ve sözünü verdiğimiz projelerin, sırasıyla hayata geçmesinden duyduğum, tarifi zor duygularla ve büyük bir memnuniyetle okulumuzun, ilçemize, bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ederken, bu güzel projenin hayata geçmesinde çok kıymetli katkıları ve destekleri olan Sayın Bakanlarıma, Milletvekillerimize, Sayın Valime, BBB Başkanıma, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize, işi zamanında teslim eden yüklenici firma yetkililerine ve bugünleri sabırla bekleyen çok değerli eğitimcilerimiz ile öğrencilerimize şükranlarımı sunar, sizleri tekraren en kalbi duygularımla selamlarım.”

Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açılış töreninde konuşan BBB Başkanı Alinur AKTAŞ, Bursa Valisi İzzettin KÜÇÜK, geçmiş dönem İçişleri Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan ALA ve önceki dönem Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan ÇAVUŞOĞLU ise eğitim alanında ilçemize kazandırılan bu önemli yatırımın ilçemize ve ülkemize hayırlar getirmesi temennisinde bulundular. Konuşmaların ardından açılış kurdelası kesilerek okul binası protokol üyeleri eşliğinde gezildi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık