solyanreklam
sagreklam

Gençlik Kampı Yeni Dönem Öğrencilerini Ağırlıyor

Gençlik Kampı Yeni Dönem Öğrencilerini Ağırlıyor

Gençlik Kampı Yeni Dönem Öğrencilerini Ağırlıyor
  • 11 Temmuz 2018, Çarşamba 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan 4 yldr düzenli olarak sürdürülen ve gençlerin yaz aylarn eitici ve elenceli ekilde deerlendirmelerini salayan Gençlik Kamp yeni dönemde örencileri arlamaya balad.

Gençlerin youn ve yorucu okul döneminin ardndan doa ile iç içe ve teknolojiden uzak bir ekilde kamp yapmalarna olanak salayan Tarsus Gençlik Kamp bu yl ilk dönem misafirlerini arlad. Doann ve yeilliin içerisinde konulandrlan Tarsus Gençlik Kamp, örencilerin macera ruhunu ortaya çkaryor, yeni arkadalklar edinme ve bir arada yaama duygusunu pekitiriyor. Yeilliklerin arasnda sabah sporu ile güne balayan çocuklar bir arada kahvalt yaptktan sonra kendilerine liderlik eden öretmenleri eliinde oyunlar oynuyor, yarmalar düzenliyor ve yapla gezilerle Mersin’in tarihi yerlerini kefediyor.

Son gün yaklan kamp atei ile birbirlerine veda ediyorlar

Tarsus Gençlik Kamp çocuklara hem yeni tecrübeler kazandrrken hem de geride güzel ve unutamayacaklar anlar biriktirmelerini salyor. Kampta geçirilen 6 günün sonunda çocuklar kamp atei etrafnda buluuyor.  arklar, tiyatro ve elenceli oyunlar eliinde kampa veda ediyorlar.

Her yl gerçekletirilen yaz kamp ilk döneminde 58 örenciyi arlad. Toplamda 9 dönem gerçekleecek olan kamp, bittiinde 458 örenciyi arlam olacak.

“Yazar olduumda kampta geçirdiim 5 günü kitabma yazacam”

Kampa geldii ilk gün yaad heyecandan bahseden ve kampta güzel günler geçirdiini ifade eden 7 yandaki Çisil Irmak Yaman, “Kampta ilk olarak odamz düzenli tutmay örendik. Oda temizlii ve düzeni konusunda oda arkadalarmzla birinci olduk. Denize gittik. Oda arkadalarm ve bütün arkadalarm çok seviyorum. Farkl oyunlar oynadk. Mesela bocce oynamay örendim. Survivor oyunu oynadk ve ben kazandm. Burada örendiim doay ve çevre sevgisini hayatm boyunca asla unutmam. Yazar, mimar ve ressam olmak istiyorum ve yazar olduumda gençlik kampnda geçirdiim bu 5 günü kitabma yazacam” dedi.

“Hayata ve insanlara farkl açlardan bakmay bu kampta örendik”

13 yandaki Yaren Klnç, “Kampta spor faaliyetleri gerçekletirdik. Yeni arkadalklar kurduk. Farkl düünceler ve farkl kültürlerle tantk. Mesela stanbul’dan, Ankara’dan, skenderun’dan gelen arkadalarmz oldu. Onlarn da kültürlerini örenmi olduk. Hayata ve insanlara farkl açlardan bakmay örendik. Birde bu kampta hayvanlar da beslemeyi örendik. Yemeklerimizin fazlasn onlarla paylatk. sraf etmemeyi örendik. Bu kamp düzenleyen Burhanettin Bakanmza teekkür ediyorum. Bence çok güzel ve zevkli bir kampt ve arkadalarmzla yeniden gelmek istiyoruz” eklinde konutu.

 

Velilerin gönlü rahat

Youn okul temposundan sonra çocuklarnn doa ile iç içe dingin vakit geçirebilmesi, yeni arkadalar edinmesi, aileden uzakta kendi kendine vakit geçirebilmesi ve özgüven kazanabilmesi için Büyükehir’in gençlik kampn tercih eden aileler kamptan oldukça memnun. 6 günlük kamp serüveni sonras çocuklarn yalnz brakmayan aileler kamp atei etrafnda birleti. Çocuklarnn son gün gerçekletirdii tiyatro oyunu ve iir dinletisini izleyen aileler duygu dolu anlar yaad.

“Çocuum tek bana neler yapabileceini örendi”

Kampn son günü olunun tiyatro oyununu izleyen ve duygularn ifade eden Mustafa Efe Behet’in babas Ahmet Behet, “Çocuum bir hafta içerisinde ailesinden uzakta yalnz nasl yaayacan örenmi oldu. Kamp ruhunu, disiplin ruhunu, arkadalk ruhu ve bir birey olarak kendi bana nasl hareket edeceini örendi. Bu açlardan çok faydal bir kamp oldu. Bu gençlik kamp oldukça güzel bir faaliyet. Zaten Burhanettin Bakanmz elinden geldiince gençlere ve Mersin’e hizmet ediyor. Bundan sonra da daha iyi çalmalar imza atacak” ifadelerini kulland.

Defne Güler’in annesi Selda Güler, “Çocuum yl boyunca okulda izcilik faaliyetlerine katlmt ve çok mutlu olduunu gördüm. O yüzden bu kampa göndermeye karar verdim. Biz çocuumla daha önce hiç ayrlmamtk. Uzakta neler yapabileceini görmek istedim. Çokta güzel oldu. Bir hafta boyunca çocuumla konutuumda inanlmaz mutluydu. Her gün mutlulukla ve heyecanla etkinliklerinin nasl geçtiini anlatt. Her günü dolu dolu geçirdi. Dolaysyla bizde çok mutlu olduk. Bu kamp düzenleyen, çocuklarmza imkan salayan sayn Burhanettin Kocamaz’a ve ekibine sonsuz teekkürlerimi sunuyorum” diye belirtti.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık