solyanreklam
sagreklam

Geleceğin Futbolcuları Bozyazı?da Yetişiyor

Geleceğin Futbolcuları Bozyazı?da Yetişiyor

Geleceğin Futbolcuları Bozyazı?da Yetişiyor
  • 23 Kasım 2017, Perşembe 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan spora ve sporcuya verilen destek hz kesmeden devam ederken, destekler kapsamnda Bozyaz’da açlan Futbol Akademisi sayesinde gelecein futbolcular Bozyaz’da yetiiyor.

Transfere bile balad

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz tarafndan kent genelinde spora ve sporcuya verilen destek hz kesmeden devam ediyor. En uzak ilçelere kadar uzanan destekler kapsamnda Mersin merkezden kilometrelerce uzakta, Bozyaz’da gençleri kötü alkanlklardan uzak tutarak sporu sevdirme amacyla kurulan Büyükehir Belediyesi Bozyaz Futbol Akademisi, gelecein futbolcularn Bozyaz’da yetitiriyor.

Usta öreticilerin görev ald akademide, toplam 3 grup örenci eitim alyor. 140 örenci, Bozyaz Futbol Akademisi’nde sporcu ahlak ve futbolun tekniklerini Büyükehir Belediyesi eitmenleri araclyla öreniyor. Ortaokul ve lise örencilerinden oluan gelecein futbolcular, aldklar eitimle yeteneklerini gelitirerek, kendilerini profesyonel futbol hayatna hazrlyor. Yetenekli gençlerin, kendilerine salanan imkanlarla futbol eitimini tamamlayp gelecein futbolcusu olabilmek için kyasya mücadele ettii akademide, antrenörler ise bu gençlerin gelecekte Bozyaz’nn futbol altyapsnda önemli bir rol üstleneceini iddia ederek, verilen destek ve salanan imkanlarn boyutunu gözler önüne seriyor.

Örenim gördükleri okullarda eitimlerini sürdüren örenciler, bir taraftan da tatil günlerinde ve okul çklarnda akademide ter dökerek koyduklar hedefe emin admlarla ilerliyor.

Kaytlarn günden güne artt akademide futbol eitimi alan örencilerinden biri Ankara Keçiörengücü’ne transfer olurken, bir örencinin Fenerbahçe’ye transferi için haber bekleniyor olmas ise Bozyaz futboluna umut vadediyor.

lçede büyük yank uyandrd

Akademide yürütülen çalmalar hakknda bilgi veren Mersin Büyükehir Belediyesi Bozyaz Futbol Akademisi Antrenörü Ahmet Toçuolu, “Mersin Büyükehir Belediye Bakanmz Burhanettin Kocamaz tarafndan Bozyaz’da açlan Futbol Akademisi, ilçedeki spor yapmak isteyen tüm genç örencilere büyük bir imkan oldu. Biz de burada salanan imkanlar en iyi ekilde deerlendirerek gençlerimize sahip çkyoruz. Gençlerimizi sokaklardan ve kötü alkanlklardan uzak tutmak için tüm gücümüzle çabalyoruz. lçemizde açlan akademi büyük bir yank uyandrd. Gösterilen ilgi ve alaka ile ailelerden aldmz olumlu desteklerden dolay oldukça mutluyuz” diye konutu.

Gençler futbolu burada öreniyor

Profesyonel futbol eitimini Büyükehir Belediyesi Bozyaz Futbol Akademisi’nde almaya baladn anlatan 14 yandaki Ahmet Anl Topçuolu, “Bozyaz doumluyum. Futbol Akademisi’nde futbol öreniyoruz. Daha önce mahallemizde oynuyorduk ama burada daha profesyonel ekilde futbol oynuyoruz. Ben özellikle pas konusunda kendimi burada gelitirdim. Hocalarmz da bize oldukça iyi davranyor ve onlarn emeklerini de boa çkarmayacaz. Büyükehir Belediye Bakanmz Burhanettin Kocamaz’a bize bu imkanlar salad için teekkür ediyoruz. Bu imkanlar bize vermeselerdi belki de bir daha futbol oynayamayacaktk” derken, akademi örencilerinden Serkan afak ise, “Burada dardaki zararl ve kötü alkanlklardan uzak olarak futbol oynuyoruz. 2 senedir Bozyaz Futbol Akademisi’nde eitim alyorum. Hocalarmz bize çok büyük katklar salyor ve biz de yeteneklerimizi gelitiriyoruz. Böyle bir imkana sahip olduumuz için kendimizi çok ansl hissediyoruz. Sayn Bakanmz Burhanettin Kocamaz’a ailemiz ve buradaki dier arkadalarm adna bize bu imkanlar sunduu için teekkür ediyorum” diye konutu.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık