solyanreklam
sagreklam

Gazimağusa'nın Sesi Mersin'den Yükseldi

Gazimağusa'nın Sesi Mersin'den Yükseldi

Gazimağusa'nın Sesi Mersin'den Yükseldi
  • 06 Mart 2018, Salı 0:00

KKTC Gazimausa Belediyesi Türk Müzii Korosu, Mersin’de Türk Müzii Konseri verdi.

Mersin Büyükehir Belediyesi ve Gazimausa Belediyesi tarafndan ortaklaa düzenlenen etkinlikte, Gazimausa Belediyesi Türk Müzii Korosu verdii Türk Müzii Konseri ile ark ve türkülerinin sesini Mersin’den yükseltti.

Kongre ve Sergi Saray’nda düzenlenen konsere Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Gazimausa Belediyesi Asbakan brahim Uysal,  Mersin l Kültür ve Turizm Müdürlüü Müdür Vekili Turabi Aktürk, Mersin Devlet Opera ve Balesi Sanat Yönetmeni ve Müdür Vekili Soprano Bengi spir Özdülger, meclis üyeleri, daire bakanlar ve çok sayda vatanda katld.

Akam saatlerinde Gazimausa Belediyesi Türk Müzii Korosu tarafndan verilen konserde, Afrin’de kahraman askerlerimizin teröristlerle verdii mücadele ve ülkemizde verilen ehitler dolaysyla ar parçalar seslendirildi.

Bakan Kocamaz, konserde Afrin Operasyonu ve özellikle ülkede verilen ehitler için daha yava parçalarn seçilmesinin isabetli bir karar olduunu vurgulayarak,  “Gerçekten günün anlam ve önemine binaen seçilen parçalar birbirinden güzel. craclar da gerçekten çok özel. Ben bütün arkadalarmz tebrik ediyorum. Mersin’imizi ereflendirdiler ve Mersin’de böyle bir programn düzenlenmesinden de çok büyük mutluluk duyduumu dile getirmek istiyorum. Baarl çalmalarnn devamn diliyorum, tebrik ediyorum” dedi.

Konser dinleyenlerden büyük alk toplad

Mersin Büyükehir Belediyesi ile karde ehir olan Gazimausa Belediyesi’nin Türk Müzii Korosu 54 kiilik bir ekibi ile sahnede harikalar yaratt. Birbirinden güzel Türk Halk Müzii ve Sanat Müzii parçalar seslendiren koronun efliini Ali Sönmez yapt.

Gecede, ‘Yemen Türküsü’, ‘Çanakkale Türküsü’, ‘Ormanc’, ‘zmir’in Kavaklar’, ‘Yörük Ali Efe’, ‘Huma Kuu’, ‘Mausa Liman’, ‘Ben Gaml Hazan’, ‘Kapldm Gidiyorum Bahtmn Rüzgarna’, ‘Krmz Gülün Ad Var’ ve ‘Gamzedeyim Devam Bulmam’ gibi birbirinden güzel parçalar seslendirildi.

Gazimausa Belediyesi Türk Müzii Korosu üyeleri Mersin’de konser vermekten dolay duyduklar memnuniyeti dile getirirken, verilen konser dinleyenlerden büyük alk toplad.

Konser sonunda Bakan Kocamaz Gazimausa Belediyesi Asbakan brahim Uysal ile Koro efi Ali Sönmez’e hediye verdi.

 

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık