solyanreklam
sagreklam

GAZİLER BAŞBAKAN ÖZGÜRGÜN’Ü ZİYARET ETTİ

GAZİLER BAŞBAKAN ÖZGÜRGÜN’Ü ZİYARET ETTİ

GAZİLER BAŞBAKAN ÖZGÜRGÜN’Ü ZİYARET ETTİ
  • 03 Haziran 2016, Cuma 0:00

Mudanya Belediyesi’nin organizasyonuyla yavru vatan Kıbrıs’ta bulunan Mudanyalı gaziler, K.K.T.C. Başbakanı Hüseyin Özgürgün’ü ziyaret etti.

Cumhuriyet Meclisi Mavi Salonda gerçekleşen ziyarette Mudanya’nın kardeş belediyesi Beyarmudu Belediyesi Başkanı İlker Edip ile Mudanya Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Esen, Ali Polat ve Servet Usta’nın da hazır bulunduğu ziyarette gaziler büyük ilgiyle karşılandı. Barış Harekatı’nın önemine vurgu yapan Mudanya Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Esen, 24  Kıbrıs gazimizle birlikte 42 yıl önce barış  için geldikleri toprakları  yeniden ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Mudanya Muharip Gaziler Derneği Başkanı Halil Yılmaz’da K.K.T.C’de bulunmaktan büyük şeref duyduklarını belirterek, emeği geçenlere ve Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a teşekkür etti.
KIBRIS’A BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK GELDİ
Barış Harekatı gerçekleştirildiğinde 9 yaşında olduğunu, her şeyi çok net ve büyük bir mutlulukla hatırladığını anlatan Başbakan Hüseyin Özgürgün, Barış Harekatıyla adaya özgürlük ve barış geldiğini ifade etti.  Türk Silahlı Kuvvetleri’nin adaya barışı getirmeden önce çok kanların akıtıldığını da kaydeden Özgürgün, “20 Temmuz 1974 tarihi Kıbrıs’ta Türklüğün dönüm noktasıdır. Kıbrıs Türklerinin eşitliğe sahip olacağı, gelen barışın bozulmaması adına bir anlaşmanın çözümünü yıllardır arıyoruz. Kıbrıs Rum halkının da gerçekleri görmesi, 1963-1974 yılları arasında yaşananların bir daha yaşanamayacağını anlaması ve bir çözüme ulaşılabilmesi en büyük temennimizdir” dedi. Kıbrıs Türklerinin bir antlaşma konusunda samimi olduğunu da ifade eden Özgürgün, Annan Planı’nı Kıbrıslı Türklerin kabul ettiğini hatırlattı.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık