Gazeteciler Ve Basın Bayramı Kutlu Olsun

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Gazeteciler Ve Basın Bayramı Kutlu Olsun
  • 28 Temmuz 2018, Cumartesi 15:34

Taban, yayımladığı mesajında, “Büyük bir özveri ve fedakarlıkla görevlerini sürdüren tüm basın mensuplarının ve basın kuruluşlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

“BASIN; DEMOKRASİMİZİN EN BÜYÜK GÜVENCESİDİR”
24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılması, "Gazeteciler ve Basın Bayramı" olarak her yıl 24 Temmuz'da kutlanmaktadır diyen Taban, “Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan ve haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan unsurların başında gelmektedir. Milli değerlere saygılı, kişi hak ve özgürlükleri temel alan bir anlayışla görevini yerine getiren basın, demokrasimizin en büyük güvencesidir” şeklinde konuştu.

TOPLUMUN GEREKSİNİM DUYDUĞU HER ALANDA VARLAR
Basın, toplumun gereksinim duyduğu her konuda, araştırma, bilgilendirme, aydınlatma, toplum ve ülkemiz yararına kamuoyu oluşturma gibi önemli bir kamu hizmetini yerine getirmekte olduğunu belirten Taban, “Bu görevini özgürce yapabilmesi ve yaptığı görevin amacına ulaşmasında, basın özgürlüğünün büyük önemi bulunmaktadır.”

“BÜYÜK BİR ÖZVERİYLE GÖREVLERİNİ YERİNE GETİRİYORLAR”
Sahip olduğu değerleriyle her geçen gün daha dazla gelişen ve değişen bir şehir hüviyetine bürünen İnegöl’ün bu yadsınamaz başarı öyküsünün yansıtılmasında basın mensuplarının önemli bir görevi yerine getirdiklerine şahit oluyoruz diyen Taban, “Bu duygu ve düşüncelerle, ilçemizde, bıkmadan, usanmadan, zor koşullarda, büyük bir özveriyle görevlerini yerine getiren tüm basın mensuplarımızın ve basın kuruluşlarının, "Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, nice başarılı yıllar temenni ediyor, en içten kalbi duygularımla sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.