solyanreklam
sagreklam

Fotoistanbul 4. Kez Beşiktaş Sokaklarında!

4. Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali "Fotoistanbul" 30 Eylül’de başlıyor…

Fotoistanbul 4. Kez Beşiktaş Sokaklarında!
  • 31 Temmuz 2018, Salı 0:49

Fotoistanbul 2017
60 Sergi, 112 Fotoğraf Sanatçısı, 15 Lokasyon…

Her yıl, Türkiye’den ve dünyadan pek çok fotoğraf sanatçısını bir araya getiren Fotoistanbul Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali, 30 Eylül 2017 tarihinde kapılarını dördüncü kez açıyor. 22 Ekim’e kadar sürecek olan festival kapsamında sergilerin yanı sıra; panel, yuvarlak masa tartışmaları, ustalarla sohbet, portfolyo değerlendirmeleri ve kitap imza günü gibi birçok yan etkinlik de düzenlenecek.

Festivalin açılış partisi 30 Eylül Cumartesi günü Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar'ın katılımıyla Ortaköy Yetimhane'de gerçekleşti. Açılış konuşmasını yapan Başkan Hazinedar Ortaköy Yetimhane'deki fotoğraf sergisini gezdi.

Fotoğrafı duvarlardan, kurallardan, kategorilerden çıkarıp herkesin rastlantısal olarak da ilişkiye geçebileceği şekillerde sokağa taşıyan; klasikle moderni, ustayla genci bir araya getiren, fotoğrafın tüm disiplin ve tarzlarını konu alan festival, ilk 3 senesinde Türkiye ve dünyadan 238 konuğa ev sahipliği yaptı. Fotoğraf sanatının dünyaca ünlü isimlerinden William Klein, Josef Koudelka, Anders Petersen, Stanley Greene, Atta Kim, Ara Güler, Nick Brandt, Antoine D’agata, Sandro Miller, Ruud van Empel ve Andre Kertesz’in çalışmaları da dahil olmak üzere toplam 160 sergiyi fotoğrafseverlerle buluşturdu, 273 yan etkinlik ve yüzlerce portfolyo değerlendirmesi gerçekleştirdi.

Fotoistanbul’un bu seneki mekânları Beşiktaş meydan ve sokaklarının yanı sıra; Ortaköy Yetimhanesi, çeşitli kültür merkezleri ile Art Galerim Bebek, Mixer, Fotoğraf Evi, İstanbul Fotoğraf Galerisi, O’Art, Gama ve Fototrek Fotoğraf Merkezi gibi galeriler olacak.

Fotoistanbul 2017,
son dönemin öne çıkan isimlerinden Omar Victor Diop, siyah-beyaz doğa fotoğraflarıyla ünlü Michael Kenna, “Dans Eden Fotoğrafçı” lakabıyla tanınan Youngho Kang başta olmak üzere, Alejandro Chaskielberg, Alex Timmermans, Eddo Hartman, Serge Najjar, Gyula Soproyni gibi dünyaca ünlü isimlerin aralarında bulunduğu birçok yabancı sanatçının eserlerini İstanbul’da ağırlayacak. Ahmet Elhan, Ali Alışır, Çerkes Karadağ, Saygun Dura Türkiye’den eserleri festivalde sergilenecek fotoğraf sanatçılarından bazıları... Yakın zamanda kaybettiğimiz usta fotoğraf sanatçısı Sabit Kalfagil’in eserleri de festival bünyesinde sergilenecek ve sanatçı ile ilgili bir de söyleşi düzenlenecek.

Ayrıca gelmiş geçmiş en önemli fotoğraf sanatçılarından Robert Capa adına verilen ve fotoğraf dünyasının en prestijli ödüllerinden biri sayılan “Robert Capa Uluslararası Büyük Ödülü” sahibinin eserleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da Fotoistanbul’da sergilenecek.

Sanat yönetmenliğini Attila Durak’ın, yöneticiliğini Rıza Erdeğirmenci’nin yaptığı festivalin küratörleri Coşar Kulaksız, Hüseyin Yılmaz, Katharina Mouratidi, Jae Hyun Seok, Christophe Laloi ve István Virágvölgyi. Ersin İleri festivalin iletişim koordinatörlüğünü üstlenirken, Ebru Uluğkay proje koordinatörü, Noyan Sungur da proje yöneticisi olarak görev alıyorlar.

Kısa süre içinde uluslararası farkındalık da yaratan Fotoistanbul’un bu yılki onur konuğu Hollanda olacak. Bu kapsamda 5 Hollandalı fotoğrafçı; Alex Timmermans, Annabel Oosteweeghel, Marieke Van Der Velden, Eddo Hartmann ve Peter Edel festivalde sergileriyle yer alacaklar.

Festivalin bu yılki Instagram yarışması Lomography Türkiye ve mobil fotoğraf topluluğu Hart Collective iş birliği ile düzenlenecek. Tüm dünyadan yapılacak binlerce başvuru arasından Hart Collective jürisinin yapacağı seçim sonrası finale kalan, ardından Facebook’taki halk oylamasıyla seçilecek ilk 4 kişi, Lomography Türkiye tarafından verilecek çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek. Ayrıca bu yarışmada ilk 50’ye giren fotoğrafçıların eserleri, festivalde sergilenecek.

Festival programı için tıklayınız.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık