solyanreklam
sagreklam

Fırat Üniversitesi Öğrencilerinden Büyükşehir Tesislerine Tam Not

Fırat Üniversitesi Öğrencilerinden Büyükşehir Tesislerine Tam Not

Fırat Üniversitesi Öğrencilerinden Büyükşehir Tesislerine Tam Not
  • 02 Mayıs 2018, Çarşamba 0:00

Frat Üniversitesi Çevre Mühendislii Bölümü örencileri Mersin Büyükehir Belediyesi tesislerini içeren bir program dâhilinde Mersin’e teknik bir gezi gerçekletirdi.

lk olarak Mersin Büyükehir Belediyesi Kat Atk Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi’nde incelemelerde bulunan, 40 kiilik örenci grubu, burada ilgili teknik personel tarafndan hem sözlü hem de görsel olarak bilgilendirildi.

Gezilerine Mersin Su ve Kanalizasyon daresi (MESK)’nin Filtre Su Müzesi ve Berdan çme suyu Artma Tesisi ile devam edem örenci grubu adna bir açklama yapan Frat Üniversitesi Öretim Üyesi ve Gezi Ekibi Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Erdem programn katlmclar için oldukça verimli geçtiini söyledi.

Frat Üniversitesi Çevre Mühendislii bölümü olarak örencilerini mesleki hayatlarna hazrlamak amacyla, özellikle iyi projelendirilmi ve iyi iletilen örnek tesislere teknik geziler düzenlemekte olduklarn kaydeden Erdem, Mersin Büyükehir Belediyesi’ne ait Entegre Atk Yönetim Merkezi ve çme Suyu Artma Tesislerinin iyi örnekler olduunu belirterek “Büyük bir emekle 1938 ylnda kurulmu ve belirli bir süre hizmet vermi olan ülkemizin en eski içme suyu artma tesisinin de tarihe k tutmas adna, belediyenin kaynaklaryla o günün teknolojisine göre restore edilerek su müzesine dönütürüldüünü tespit ettik ve teknik gezimizi bu bölgeye yapmaya karar verdik” ifadelerini kulland.

Gezilerinin Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n bilgileri ile gerçekletii aktaran Erdem, “Bugün burada söz konusu tesisleri gezdik ve örencilerimize ksa süreli bir uygulama deneyimi kazandrdk. Özellikle yapm tamamlanm ve hizmete alnma aamasnda olan geri dönüüm tesisleri, düzenli depolama alanlar ve enerji kazanm üniteleriyle örnek tesisler gerçekten iyi örnekler olduu, özellikle tbbi atk sterilizasyon ünitesinin mükemmel iletildiinin örencilerimiz tarafndan görülmesi bizler için son derece anlaml olmutur. Restore edilen ve o günün teknolojisiyle çalr halde tutulan MESK Filtre Su Müzesi ile içme suyu artmnn ülkemizde hangi tarihlere dayand, ünitelerin zaman içerisinde nasl deiimler gösterdii de mühendislik açsndan fakl bir  bak açsyla deerlendirilmi oldu.” dedi

Frat Üniversitesi Öretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Erdem,   programlarnn gerçeklemesine olan katklarndan dolay Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz bata olmak üzere Mersin Büyükehir Belediyesi’nin tüm yetkililerine de teekkür etti.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık