Fatma Şahin?den Başkan Kocamaz?a Ziyaret

• 10 Mart 2018, Cumartesi 0:00

Aile ve Sosyal Politikalar Eski Bakan ve Gaziantep Büyükehir Belediye Bakan Fatma ahin Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’ makamnda ziyaret etti.

“Mersin ortak paydamz”

Ziyaret esnasnda ikili arasnda geçen sohbette konuan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, “Burada iki gündür Akdeniz Ekonomi Fuar vard. 21 ülkeye hitap ediyor. Acaba bu ülkeler ve kentler arasnda gerek ticari yönden, gerekse de kentlerin birbiriyle ilikisi yönünden nasl bir ibirlii salanabilir diye konutuk. Baya da güzel oldu. Sayn Kalknma Bakanmz da bu foruma destek verdi. Son oturumda da Belediye Bakanlar vard. Kayseri, Osmaniye, Hatay, Adana ve Seyhan Belediyesi vard. Tabi orada Gaziantep’ten de bahsedildi. Gaziantep, Kayseri, Adana, Tarsus, Konya gibi yerlerde kadim bir kültür var. Mersin son 40 ylda nüfusu 30 kat artm bir ehir. Her taraftan insanlar buraya gelmi ve böyle olunca da ister istemez insanlarn birliktelii çok kolay olmuyor. Ben her konumamda da dünya görüümüz, inançlarmz, kökenimiz ayr olabilir diye bahsediyorum. Ama hepimiz de Mersin’de yayoruz. Mersin’de yayorsak bir ortak paydamz var” dedi.

“Denizin olduu yerde hayat var”

Mersin’i ziyareti esnasnda Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’la da bir araya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Eski Bakan ve Gaziantep Büyükehir Belediye Bakan Fatma ahin ise “Mersin bizim için çok önemli bir kent. Özellikle Gaziantep açsndan çok önemli. Ekonomi ve sanayi alt yapmzda liman ile ithalat ve ihracatmzn en önemli alan. O yüzden Mersin’de her yönden çok ciddi i birlii içerisindeyiz. Allah kolaylk versin sizlere de. Denizin olduu yerde hayat var. hracat ve ithalat hep burann üzerinden yaplyor. O yüzden bütün çalan arkadalarmzla sürekli buradayz. Bir de tabi bizim ehrimiz deniz kültürüne çok alk. Hafta sonu Gaziantepli hemerilerimizin bir çou burada. Öyle de bir karlkl uyum var iki ehir arasnda. Bizler de sizleri  ziyaret etmek istedik” ifadelerini kulland.