solyanreklam
sagreklam

Farklı Yaşam Alanlarıyla Çukurova'da Bir İlk

Farklı Yaşam Alanlarıyla Çukurova'da Bir İlk

Farklı Yaşam Alanlarıyla Çukurova'da Bir İlk
  • 17 Kasım 2017, Cuma 0:00

Büyükehir Belediyesi hayata geçirecei projeyle Mersinlileri atl bir kent ormanndan kaliteli vakit geçirebilecekleri bir sosyal yaam alanna kavuturuyor. Restoranlardan spor alanlarna, macera parklarndan tiyatro amfilerine, çocuk oyun alanlarndan kr kahvelerine kadar birçok sosyal alan içinde barndracak olan proje sayesinde Mersinliler keyifli bir yaam alanna kavumu olacak.

Mersin ve bölge illerin vatandalarna, açk havada huzurlu bir ortam keyfi sunacak olan Emirler Kent Orman, çeitli peyzaj özellikleri, açk hava potansiyeline sahip doal alanlar, corafi konumu, orman dokusu, ulalabilirlii ve temiz havas ile Mersin halk için büyük önem arz ediyor.

ehrin kalabalndan uzak, doayla iç içe…

Vatandalarn ehrin kalabalndan uzaklaarak, kafa dinleyebilecekleri ve doayla iç içe vakit geçirebilecekleri alanlar ina etmeyi hedefleyen Mersin Büyükehir Belediyesi, bu hedefler dorultusunda gelimi ülkelerin kent orman kavramlarn inceledi ve Mersin’de bu projelerin nasl uygulanaca konusunda çalmalar yaparak, Emirler Kent Orman’nn inasna balad.

Birçok yönüyle Türkiye’de örnek tekil edecek Emirler Kent Orman Projesi tamamlandnda, içerisinde iki restoran, iki kr kahvesi, mangal alan, alt çocuk oyun alan, izcilik faaliyet alan, yürüyü yollar, kültür evi, amfi tiyatro, macera park, manzara seyir teras, ormanclk uygulamalar tantm alan, ormanclk uygulamalar tantm destek binas, otopark alanlar, idari bina, iki yöresel ürünler sat ünitesi,  iki tenis kortu, iki basketbol sahas, iki voleybol sahas, iki mini futbol sahas, iki spor tesisi destek binas, iki mescit, üç gözlem kulesi, dört su deposu, üç depo, bekçi evi, 20 tuvalet, 20 yamur barna, 11 büfe ve 20 çeme yer alacak.

Proje gerçekletirildiinde vatandalar, doada yaplabilen birçok etkinlii gerçekletirebilirken, kentin boucu ortamndan çkarak dinlenme ve elenebilme frsatna kavuabilecek. Sadece sosyal hayata deil ehrin turizmine de katk salayacak olan Emirler Kent Orman Projesi ile vatandalar doada kamp yapabilecek ve macera orman gibi günümüzde revaçta olan aktiviteleri de yapma ans yakalayacak.

Spor merkezleri sayesinde ise Türkiye’nin farkl bölgelerinden ehre gelen kulüpler, burada spor kamp yapabilecek ve böylelikle Mersin’e sosyal, turistik ve ekonomik anlamda art deer katlacak.

Mersin Büyükehir Belediyesi Denizkz Turizm A. tarafndan çalmalar hzla devam eden Emirler Kent Orman’nn büyük bir bölümünün 2018 yl Haziran aynda halkn hizmetine açlmas planlanyor.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık