solyanreklam
sagreklam

Evlatlar Ecdadıyla Buluştu

Evlatlar Ecdadıyla Buluştu

Evlatlar Ecdadıyla Buluştu
  • 14 Nisan 2018, Cumartesi 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Mersin genelinde örenim gören 930 kiilik örenci grubunu atalarnn destan yazd topraklar görmeleri için Çanakkale’ye götürdü.

Mersin Büyükehir Belediyesi Çanakkale Zaferi’nin 103. yldönümü etkinlikleri kapsamnda örencileri Çanakkale’ye gönderdi. Gençlerin ‘vatan’ bilincini kazanmas ve kurtulu mücadelesi tarihini örenmesi amacyla önemli etkinliklere imza atan Büyükehir Belediyesi, geleneksek hale getirdii ‘Çanakkale Kültür ve Maneviyat Gezileri’nde bu yl 930 lise örencisini ecdatlar ile buluturdu.

‘Evlatlar Ecdadyla Buluuyor’ slogan ile yola çkan Büyükehir Belediyesi, düzenledii gezi kapsamnda 24 okuldan 930 kiilik örenci grubuna Çanakkale’de tarihi yerleri gezdirdi. Refakatçi öretmenler eliinde gerçekletirilen ve 9 Nisan’da balayan Çanakkale Kültür ve Maneviyat Gezisi’nde örenciler atalarn yâd ederken, 103 yl önce yaanan anl mücadelenin ruhunu hissettiler.

Kilitbahir, Namazgah ve Rumeli Mecidiye Tabyalar’nn ziyareti ile balayan gezide Seyit Onbay, ahindere Sarg Yeri ehitliini, Güney Cephesi Sava Alanlarn, Alçtepe-Zndere Sarg Yeri ehitliini gören örenciler, atalarnn 103 yl önce verdii destans mücadeleyi Çanakkale’nin tarihi atmosferinde yaadlar.

ehitler Abidesini ve Yahya Çavu ehitlii’ni gezerken duygu dolu anlar yaayan örenciler, Çanakkale Destan Müzesi’nde o yllara tanklk etmi eyalar görme frsat yakalarken,  Çanakkale Destan Tantm Merkezi’nde ileri simülasyon teknikleri ile aralarnda üç boyutlu gösterimlerin ve hareketli platformlarn da yer ald 11 ayr canlandrma odasnda Çanakkale Savalar’nn önemli kesitlerini izlediler.

Mehmetçie Sayg Ant’n, Kanlsrt-Krmzsrt, Yer Alt Tünelleri,  57. Alay, Anzak Koyu ve Arburnu’nu gören örencilerin gezisi Conk Bayr ziyareti ile sona erdi.

“Bu gezi sayesinde milli duygularmz pekiti”

Kurtulu mücadelesinin verildii ve her kar ehit kanlaryla sulanm Çanakkale Savalar'nn yaand topraklarda 6 gün süren gezi yolculuunda örencilerden bazlar uçaa ve feribota ilk defa binmenin ve atalarnn ehit olduu topraklar ilk kez görmenin heyecann yaad.

75.Yl Fen Lisesi 9. Snf örencisi Yasir Nerkis, “Atalarmz burada destan yazm. Biz onlarn torunlar olarak buraya geldik ve gerçekten çok güzel bir duygu. Bu proje çok güzel. Proje kapsamnda çok örenci geldi ve bu gençlerin daha milliyetçi olabilmesi, atalarmzn yazd destana sahip çkabilmesi için düünülmü güzel bir proje. Atalarmz vatanlarn brakmam, bizleri düünerek canlarndan, çocuklarndan, elerinden, her eylerinden vazgeçerek tek bayrak altnda gelecek nesiller yaayabilsin diye savamlar. Bu deerlere sahip çkmalyz. Bizim ecdadmzla tanmamz, onlar unutmamamz, milli duygularmz pekitirmemizi salayan Mersin Büyükehir Belediye Bakanmz Burhanettin Kocamaz’a teekkür ediyorum” dedi.

“Burhanettin Bakanmza minnettarz”

Çanakkale’yi merak ettiini ve Büyükehir Belediyesi sayesinde gördüünü belirten 75. Yl Fen Lisesi örencisi Ece Saryer, “Çanakkale’nin bir ruhu olduuna kilometrelerce ötede olsak bile zaten inanyorduk ama buraya gelince bu ruhu inanlmaz bir ekilde hissettik. Burhanettin Bakanmza teekkür ediyoruz. Bize bu frsat verdii için Burhanettin Bakanmza minnettarz” eklinde konutu.

Çanakkale’de olmaktan dolay son derece memnun olduunu ifade eden 75. Yl Fen Lisesi örencisi Cem Ersu ise, “u an tarih dolu anlar yayoruz. Etrafmzda ehitlerin kanyla sulanm topraklar var. Atalarmzn kemikleri bu topraklar altnda. Ben burada olmaktan mutluluk ve onur duyuyorum. Atalarmz bizi bundan 103 yl önce korudu. Bizde onlarn hatralarn korumalyz. Bizi buraya getiren Mersin Büyükehir Belediyesi’ne teekkür ediyoruz” ifadelerini kulland.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık