solyanreklam
sagreklam

ESKİŞEHİR HAYVANAT BAHÇESİ'NDE DÖRT SEVİMLİ BEBEK

ESKİŞEHİR HAYVANAT BAHÇESİ'NDE DÖRT SEVİMLİ BEBEK

ESKİŞEHİR HAYVANAT BAHÇESİ'NDE DÖRT SEVİMLİ BEBEK
  • 31 Ağustos 2018, Cuma 0:00

Açıldığı günden bu yana bir buçuk yılda 950 bin konuğu ağırlayan Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde doğan iki kapibara, yaşam alanlarını oyun oynayarak keşfediyorlar. Mirketlerin yaşam alanının iki  yeni üyesi ise mühendislik harikası tünellerdeki odalarda 2 hafta yaşadıktan sonra, toprak üstünde babaları ve kardeşlerinin korumasında mevcut tehlikelere karşı yaşamayı öğreniyorlar.

Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde yaşayan   Güney Amerikalı  dünyanın en büyük kemirgeni olan kapibara ailesine yeni üyeler katıldı.

Güney Amerika'ya özgü kapibara ailesine geçen yıl dünyaya gelen  kapibara yavrularından sonra 2 yeni yavru daha eklendi. 5 aylık hamilelik sürecinden sonra dünyaya gelen yavrular anne ve babalarıyla vakit geçirdikten sonra kardeşleriyle tanıştırıldı. Gayet güzel anlaşan kardeşler, anne ve babalarının gözetimin de  yaşam alanlarını birlikte gezerek, oyunlar oynayarak keşfediyorlar. Doğduktan hemen sonra yürümeye başlayan yavrular yaklaşık 1 hafta sonra  sütle birlikte diğer yiyecekleri de yemeye başlayacaklar.

Eskişehir Hayvanat Bahçesi'nde grup halinde yaşayan son derece  sosyal hayvanlar olan Güney Afrika'lı mirketler , uzun ve keskin pençeleriyle kazdıkları yuvalarında yaşıyorlar. Geçtiğimiz ay mirketlerin üreme dönemlerinde yaşadıkları kendi yapımları olan yer altına kazdıkları, içinde havalandırma sistemi olan yuvalarda iki yeni mirket yavrusu dünyaya geldi. Hayvanat Bahçesi yetkilileri, her yuvanın güneşin altında bile serin kalan geniş bir tünel oda sisteme sahip olduğunu ve doğan yavruların yaklaşık iki hafta sonra yavaş yavaş bu tünellerden çıktıklarını belirterek, " Babalar ve kardeşler yavru mirketleri yetiştirmeye, onlarla oynamaya  ve onları mevcut tehlikelere karşı uyarmaya yardımcı olur.  Yavrular artık kendi yiyeceklerini bulmak zorundalar. Tüm hayvanlarımızı en iyi biçimde yaşam alanlarında büyütüyoruz" dedi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık