solyanreklam
sagreklam

ESENLER'DE BASKETBOL SOKAĞA İNDİ

"3x3 Sokak Basketbolu Turnuvası", Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun hava atışı yaptığı gösteri maçıyla başladı. 16 mahalleye basketbol sahalarının kurulacağı Esenler'in her yerinde basketbol oynanacak....

ESENLER'DE BASKETBOL SOKAĞA İNDİ
  • 20 Eylül 2018, Perşembe 14:38


"3x3 Sokak Basketbolu Turnuvası", Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun hava atışı yaptığı gösteri maçıyla başladı. 16 mahalleye basketbol sahalarının kurulacağı Esenler'in her yerinde basketbol oynanacak.

 

Esenler Belediyesi’nin, "Esenler'de Basketbol, Spor Yap Bol Bol" sloganıyla gerçekleştirdiği, "3x3 Sokak Basketbolu Turnuvası" açılış programı, Aksoy İmam-Hatip Ortaokulu bahçesinde düzenlendi. Programa, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan’ın yanı sıra eğitimciler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Basketbolu her mahallede oynanır hale getirmek ve basketbolu seven gençlere kendi mahallelerinde basketbol için uygun mekânlarda spor yapma imkânı sunmak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında ilk maç yapıldı. Hava atışını Bakan Kasapoğlu'nun yaptığı maçta profesyonel basketbolcular, izleyenlere seyir zevki yüksek bir karşılaşma izletti.



GENÇLERİMİZİN BASKETBOLA İLGİSİ BİZİ HEYECANLANDIRDI

 

Heyecan dolu gösteri maçının ardından programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenlerli gençlerin basketbola ilgisini bildiğini ve bu projenin onları spora teşvik edeceğini belirterek şunları söyledi:

 

"Esenler’de bugün çok farklı bir projenin startını veriyoruz. Esenler İstanbul’un en genç nüfusa sahip ilçelerinin başında geliyor. Bu bağlamda, sporla ilgili hizmetlerin yaygınlaştırılmasını oldukça önemli buluyorum. Gençlerimizle sohbet ettiğimizde, basketbola büyük bir ilginin olduğunu gördüm. Bu projenin startını sayın bakanımız Spor Toto Başkanı iken imzaladığımız bir protokolle vermiştik. Bugün bu kapsamda, 3 bin basketbol topu dağıtacağız ve katılan bütün sporcu arkadaşlarımıza basketbol toplarının yanı sıra, formalar ve hediyeler vereceğiz. Bu bir toplumsal motivasyon, toplumsal heyecandır. İnşallah bu toplumsal heyecan ve motivasyonla beraber gençlerimize yeni ufuklar yeni tahayyüller kazandırırız, arzu ettiğimiz şey budur. Hele hele ülkemizin çok kritik süreçlerden geçtiğini dikkate alırsak, toplumsal heyecanımızı kaybetmemek, toplumsal direncimizi kaybetmemek bu noktada yine büyük önem taşıyor. Bu projede bizlere büyük destek sağlayan Sayın Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na Esenler halkı adına çok teşekkür ediyorum."



İLK OLARAK ESENLER’DE BAŞLADI

Yeni eğitim-öğretim sezonunun hayırlara vesile olması temennisiyle konuşmasına başlayan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Bugün çok önemli bir başlangıçtayız, bir spor seferberliğinin başındayız. Sayın başkanımız Mehmet Tevfik Göksu, bizim uzun süredir düşündüğümüz basketbolu tabana yayma noktasında herkesten hızlı davranarak geçtiğimiz günlerde bizimle bir protokol imzaladı. Tüm Türkiye’de yaygınlaştırmak istediğimiz bu proje ilk olarak Esenler’de hayata geçirilmiş oluyor. Rabbim hayırlı, uğurlu eylesin. Spor gerçekten önemli bir olgu. Günlük yaşamımızda sportif bir aktivitenin olması oldukça önemli. Bu projenin merkezinde yer alan basketbol, hem fiziki anlamda, hem de zihni anlamda çocuklarımıza katkılar sağlayacaktır. Bu sporu yaygınlaştırmak amacıyla Türkiye’nin her mahallesine yönelik bir program hazırlıyoruz. 3x3 Basketbol projesini bugün inşallah başlatıyoruz. Ülkemiz adına bunun önemli bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. Gençlerimizin, vatandaşlarımızın hizmete sunulan tesisleri değerlendirmelerini ümit ediyorum" ifadelerini kullandı.



16 MAHALLEYE BASKETBOL SAHASI

Basketbolu her mahallede oynanır hale getirmek amacıyla yola çıkılan proje, basketbola gönül vermiş gençlere ülkelerini milli takım düzeyinde temsil edebilme imkânı da sunacak. Proje kapsamında ilçedeki 16 mahalleye basketbol sahaları kurulacak. İlçenin tüm mahallerinde aynı anda, bir günde 160 basketbol müsabakası oynanacak. Turnuva, 15 Ekim tarihinde başlayacak ve yaklaşık 45 gün sürecek.


BAŞARILI SPORCULAR OLİMPİYATLAR'DA YER ALABİLECEK

3x3 Sokak Basketbolu, olimpik branş  haline gelerek 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda milli takım düzeyinde müsabakalara sahne olacak. Projeye katılacak tüm takımlar, FIBA (Uluslararası Basketbol Federasyonu) bünyesinde resmi 3x3 Sokak Basketbolu Takımı olarak kayıt edilecek. Turnuvada başarılı olan takımlar, ülke genelinde Basketbol Federasyonu’nun düzenlediği her turnuvaya katılma hakkına sahip olacak. Milli takım seçmeleri bu turnuvalarda  başarılı olan sporculardan seçileceğinden, turnuvanın 3x3 Sokak Basketbolu Milli Takımı’na oyuncu verme olanağı da bulunuyor. Yani Esenler'deki başarılı sporcuların 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda milli takımda yer alma şansı söz konusu.



960 SPORCU MÜCADELE EDECEK

3x3 Sokak Basketbolu, basketbol yarı sahasında, 3 asil ve 1 yedek oyuncu ile kurulan takımlarla oynanıyor. Toplamda 240 takımın mücadele edeceği turnuvada 960 sporcu yer alacak.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık