solyanreklam
sagreklam

Erdemli?de Katı Atık Aktarımında Yeni Dönem

Erdemli?de Katı Atık Aktarımında Yeni Dönem

Erdemli?de Katı Atık Aktarımında Yeni Dönem
  • 23 Ocak 2018, Salı 0:00

Erdemli’de kat atklarn aktarm konusunda yeni bir döneme giriliyor.

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan yapm tamamlanan “Erdemli Kat Atk Bertaraf stasyonu” faaliyetlerine balarken bu yolla ilçe genelinde vahi depolama alanlarnda oluan çevresel faktörlerin önüne geçilmesi, zehirli gazlar, atk sular, hava kirlilii gibi oluumlar ortadan kaldrlarak mevcut sistemden daha ekonomik bir ekilde çevresel risklerin azaltlmasyla insan ve çevre salnn korunmas hedefleniyor.

lçede yaz aylarndaki nüfus artna bal olarak oldukça fazlalaan evsel kat atklarn aktarm konusunda bölge adna bir gereklilik haline gelen projenin hayata geçmesi ile söz konusu atklarn yaklak 50 km’lik mesafedeki Silifke Düzenli Depolama alanna transferi de gerçeklemi oldu.

 

Daha önce vahi depolama alan olarak kullanlan ve orman arazisi olan 32589,367 m2’lik proje sahas, Mersin Büyükehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire’nin çalmalar kapsamnda gerekli bütün izinleri alnarak son rehabilite çalmalar ile “Kat Atk Aktarma stasyonu” projesi hayata geçirildi ve halk dilinde “çöp” olarak bilinen atklarn aktarma ilemleri balad.

Erdemli’de bulunan çöp konteynrlarndan küçük hacimli atk toplama araçlar ile Kat Atk Aktarma stasyonu’na getirilen atklar öncelikle tartlrken daha sonra çöp toplama bunkerine toplad atklar boaltlyor ve bunkerin hemen altnda bulunan büyük trlar ile büyük hacimdeki atklar preslenerek küçük hacimler halinde depolanyor.

Büyük trlarn tamamen dolmasnn ardndan atklarn toplu olarak Silifke Düzenli Evsel Kat Atk Depolama alanna götürülmesiyle bu atklar ekonomik olarak uzak bölgelere tanarak elektrik enerjisi üretimine katk salarken bünyesinde çöp suyu artma birimi de bulunan Erdemli Atk Aktarma stasyonu sayesinde ilçe genelinde vahi çöp depolama uygulamasn tarihe gömülecek.

Mersin Büyükehir Belediyesi Erdemli Kat Atk Aktarma stasyonu’nun faaliyete geçmesi konusunda bir deerlendirme yapan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Belediye olarak Çevre konusunda “Ödüllü Belediye”olmaya layk görüldüklerini hatrlatarak Mersin’in birçok bölgesinde gelecee dönük çevresel projelere devam edeceklerini ifade etti.

Kat Atk Aktarma stasyonu’nun Erdemli’de yeni bir devrin balangc olacan kaydeden Bakan Kocamaz; “Bizler kentte yaayan vatandalarmzn saln düünmek zorundayz. Vahi depolama alanlar artk günümüze hitap etmemektedir. Bizler bu durumun bilinci ile hareket ederek bu istasyonlarn saysn arttracaz ve Mersin geneline yayacaz. Gerçekleen bu hizmetin Erdemli’ye hayrl olmasn temenni ediyor bu çalmann ortaya çkmasnda emei geçen tüm çalanlara teekkür ediyorum” dedi.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık