solyanreklam
sagreklam

Engelsiz Meclis Toplantısı!

Beşiktaş Belediyesi, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü kapsamında özel bir etkinlik düzenled...

Engelsiz Meclis Toplantısı!
  • 03 Ağustos 2018, Cuma 19:49

Engelsiz Meclis Toplantısı
Görmezden Gelmeyeceğiz, Engelleri Birlikte Aşacağız…

Beşiktaş Belediyesi, engelli vatandaşlarımızın sorunlarını masaya yatırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla 14 Ekim 2016 Cuma günü yapılan olağan meclis toplantısında anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi.

15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü Kapsamında;
Belediyemizin Çırağan Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen meclis toplantısında; tüm meclis üyeleri ve salondakiler gözlerine siyah bant taktı ve meclis toplantısı 3 dakika bu şekilde gerçekleştirildi. Görme engelli vatandaşların da davet edildiği meclis toplantısında, meclis gündemi ayrıca Braille alfabesi ile hazırlanarak katılımcılara dağıtıldı. Engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, meclis üyeleri, görme engelli vatandaşlara beyaz baston takdim etti.

Etkinlik, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Beşiktaş Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Murat Demirok ve Altınokta Körler Derneği yetkililerinin yaptığı konuşmaların ardından sona erdi. Beşiktaş Belediyesi’ne “Engelsiz Belediyecilik” projeleri ve çalışmalarından ötürü teşekkür eden katılımcılar, Başkan Hazinedar’a plaketlerini sundu.

Düzenlenen etkinlikle farkındalık yaratmak amacında olduklarını belirten Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, “Burada en önemli konu olarak hiç şüphesiz eğitimi öne aldık. Bu eğitimi masa başında anlatmaktan ise Türkiye’de bir ilke imza attık. Her belediye çalışma arkadaşım iki gün herhangi bir engelli ile geçirmek durumunda. Onunla sinemaya gidip gezmek zorunda. Bunun için belirli parametreler belirledik. Bugünkü etkinlikte ise hem kamuoyunda farkındalık yaratmak hem de elbette tüm yerel yönetimlere örnek olmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş’ta 23 mahalle ve 250 sokağı da engelsiz hale getirdiklerini söyleyen Başkan Hazinedar, “Plan Proje, Fen İşleri ve İmar müdürlüklerimizin yaptıkları ortak çalışma ile birlikte Beşiktaşımızda 23 mahalle ve 250 sokağı engelsiz hale getirdik. Gördüm ki Türkiye’de şehirlerin ve sokakların fiziki yapılanmalarında en az dikkat edilmiş konu engelli kardeşlerimizdir. Engelliler için Beşiktaş’taki engelleri ortadan kaldırırken kendi belediye binamızı da engelsiz hale getirdik. Bununla ilgili tüm yasal düzenlemeleri de gerçekleştirdik” diye konuştu.

www.besiktasnet.tv 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık