solyanreklam
sagreklam

Engelsiz Bir Dünya İçin Yüzdüler!

Beşiktaş Belediyesi'nin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlediği etkinlikte B...

Engelsiz Bir Dünya İçin Yüzdüler!
  • 31 Temmuz 2018, Salı 0:49

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Beşiktaş Belediyesi'nin İstek Özel Atanur Oğuz Okulları'nda düzenlediği etkinlikte, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, “Spina Bifida Anomali” hastalığı olan 14 yaşındaki rekortmen engelli yüzücü Nil Şahin ile birlikte yüzdü. İkili, yüzme etkinliği ile hem farkındalık yarattı hem de engellilerin başarılarına dikkat çekti.


Etkinlik öncesinde Başkan Hazinedar, İstek Özel Atanur Oğuz Okulları'nın öğretmenleri ve öğrencileriyle sohbet etti.

Düzenlenen küçük çaplı yüzme yarışında, son 5 senenin Türkiye yüzme şampiyonu, 79 madalya sahibi ve 4 stilde dünya şampiyonluğuna hazırlanan Nil Şahin, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ı az bir farkla geride bırakarak birinci oldu. Havuzdaki rekabet ise renkli görüntülere sahne oldu.



Nil'in kendi engellerini aştığını vurgulayan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, "Bugün Nil ile birlikte yüzdük. Daha önce de bir zihinsel engelli kardeşimizle yüzmüştüm. Nil çok akıllı bir kız. Ancak bedensel olarak bazı sorunları olmasına rağmen sağlıklı insanlardan çok daha iyi bir şekilde yüzüyor. Bunu da kendini geliştirerek kazanmış durumda. Ben de iyi bir yüzücüyüm ancak Nil benden çok daha iyi yüzüyor. Vücudundaki engeller ona engel olmamış ve çok geliştirmiş kendisini. Buradan bir mesaj veriyoruz ve bu mesajın her gün güçlenmesi lazım. Engellilerle hayatı paylaşmak aslında sadece onların değil toplumun da hayatını zenginleştirecektir. Onlardan yoksun olan hayatımız onlarla birlikte daha zengin hale gelecek" ifadelerini kullandı.

14 yaşında 79 madalya sahibi olan yüzücü Nil Şahin, "Yüzmek çok eğlenceli. Bununla birlikte yarışlarda başarı elde etmek de çok güzel bir duygu. Benim gibi engellilere de dışarıda gezmelerini ve yüzmelerini tavsiye ediyorum" diye konuştu.


HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık