solyanreklam
sagreklam

“Engel Yok” defilesi engelleri kaldırdı

“Engel Yok” defilesi engelleri kaldırdı

“Engel Yok” defilesi engelleri kaldırdı
  • 22 Aralık 2014, Pazartesi 0:00

“Engel Yok” defilesi engelleri kaldırdı

 

Mudanya Engelliler Kültür Sanat Derneği'nin Mudanya Belediyesi ve Mudanya Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin destekleriyle organize ettiği gelinlik ve damatlık kıyafetlerinin defilesi renkli görüntülere sahne oldu.

 

Güzelyalı Düğün Salonu'nda gerçekleşen defileye Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Cevdet Akaç, Mudanya Kent Konseyi Başkanı Soyer Kazancı’nın yanı sıra siyasi parti temsilcileri ile engelli aileleri ve vatandaşlar katıldı.

“EŞİT YAŞAM HAKKI VURGUSU”

Sadece engellilerden oluşan kişiler ile defile yapmadıklarını ifade eden Mudanya Engelliler Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Leyla Aydın, “Engellilerimizi gruplandırmıyor, onları normal bir birey gibi görüyoruz” dedi.  İnsanların eşit yaşama hakkına sahip olmaları gerektiğini belirten Mudanya Kent Konseyi Başkanı Soyer Kazancı, “Engellilerin sosyal, ekonomik sorunların çözümlerinde yerel yönetimlerin katkıları çok önemlidir. Bizde konsey olarak elimizden gelen katkıyı sunmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Kurumu adına gerçekleşen çalışmalardan bahseden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Cevdet Akaç, “Müdürlük olarak bu tür etkinlikleri önemsiyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. 

“YENİ YILDA EVDE BAKIM HİZMETİ”
Gerçekleşen etkinlikte söz alan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, engelsiz Mudanya’yı her alanda yaratmayı hedeflediklerini söyledi. 2015 yılında çok önemli bir projeyi hayata geçireceklerinin altını çizen Türkyılmaz, “Zeytin Dalı adını verdiğimiz evde bakım projemiz hayata geçecek. Yaşlılarımız, kimsesizlerimiz, engellilerimizin sağlık hizmetleri, temizlikleri gibi birçok ihtiyaçlarını karşılayacağız” dedi.
“UĞUR BÖCEĞİ PROJESİ HAYATA GEÇECEK”
Yeni doğan bebekler için ise “Uğur Böceği” projesinin yeni yılda gerçekleşeceğini vurgulayan Türkyılmaz, “Söz vermiştik. Bizim yönettiğimiz Mudanya’da hiçbir yavrumuz, hiçbir vatandaşımız yatağına aç girmeyecek. Bunun için yola çıktık. Sizlerin desteği çok önemli, bize destek olun” dedi. İş bulma konusunda sıkıntı çektiklerini ifade eden Türkyılmaz, “Ama sizlere söz veriyorum. Görev sürem bittiğinde Mudanya’da sıfır işsizlik olacak, sıfır yoksulluk olacak. Bunu için gayret sarf ediyoruz” diye konuştu.

DEFİLE ARDINDAN EĞLENCE 

Konuşmaların ardından engellilerin üzerlerinde taşıdığı gelinlik ve damatlıklar katılanların beğenisine sunuldu. Podyumda profesyonellere taş çıkaran engelliler izleyenlerden büyük alkış aldı. Defilenin ardından protokol üyeleriyle birlikte pasta kesen gelin ve damatlar, adeta düğün havası yaşadılar. Pasta kesiminin ardından Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, programda görev alanlara teşekkür belgelerini takdim etti. Engelliler daha sonra, piyanist Özgür Turan’ın müzikleriyle gönüllerince eğlenirken, aileler ise duygulu anlar yaşadı. 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık