solyanreklam
sagreklam

Emekliler Mavi Yolculuğa Çıktı

Emekliler Mavi Yolculuğa Çıktı

Emekliler Mavi Yolculuğa Çıktı
  • 17 Temmuz 2018, Salı 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi kinci Bahar Emekli Evi sakinleri,  Silifke ilçesinde gerçekletirilen tekne turuyla mavi yolculua çkt. Mersinli emekliler gerçekletirilen tekne turu sayesinde Akdeniz’in mavi sularnda serinlerken, çeitli aktiviteler ile gün boyu doyasya elendi.

Düzenlenen tur ile 4 farkl noktada denizin tadn çkaran emekli vatandalar, Tisan Koyu, Barbaros Koyu, Bosak Koyu ve Dana Adas gibi tarihi yerleri görme imkân buldu. Akdeniz’in gizli kalm koylarn kefetme imkânna erien emekliler, Akdeniz’in mavi sularnda dolu dolu bir gün geçirdi. Tekne turuna katlan emekliler, bölgenin bakir güzelliklerine, mavi sularn esizliine ve tarihin büyüsüne tanklk ederek huzurlu bir gün geçirip, stres att.

Günün erken saatlerinde kinci Bahar Emekli Evi’nde bir araya gelerek 5 otobüs ile Taucu’na doru yola çkan emekliler, Taucu’nda kendilerini bekleyen tekneye bindiler. Sabahn erken saatlerinde tura balayan emekliler, alklarla limandan ayrldlar. Dans, müzik ve elencenin bir arada olduu tekne turunda yaklak 140 emekli vatanda eleriyle birlikte denizin mavi sular ve serinliinde tekne turu keyfi sürdüler.

Emekliler tekne turu ile renkli bir gün geçirdi

 

Düzenledii tur sayesinde Mersinli emeklilere kentin tarihi ve doal güzelliklerini gösterme frsat sunan Mersin Büyükehir Belediyesi, emeklilerin bir gün de olsa doyasya elenmelerine olanak salad. Tekneyle Barbaros Koyu, ardndan Dana Adas güzergâhndan Tisan ve Bosak koyunda demir atan emekliler, yörenin yaplama yaanmam bölgelerinde vakit geçirme olana buldu. Tura katlan emekliler, tertemiz mavi sularda yüzme imkân bulurken, çeitli aktiviteler sayesinde de 8 saatlik bir süre boyunca unutamayacaklar bir gün geçirdi. Mersin’in esiz koylarnda yemek ve yüzme molalar veren tekne turunda keyifli vakit geçiren emekli vatandalar, gündelik hayatn sknt ve stresinden uzaklaarak doa ile ba baa bir gün sürdü.

Mersin'in en ilginç koylarndan biri olan Tisan Koyu’na urayan ve doann tadn doyasya yaayan emekli vatandalar, Silifke'nin bitiiinde bulunan ve doalln hiç kaybetmemi, tertemiz denizi, altn sars kumlaryla doa ve deniz severlerin bir numaral adresi haline gelen Tisan Koyu’nun berrak sularnda yüzme imkân buldu. Türkiye’nin esiz koylarndan biri olan Barbaros Koyu ile Bosak Koyu’nu da urayan emekliler, ehrin gürültüsünden uzak, skntlarn bir süre de olsa geride brakarak keyifli bir gün geçirdiler.  Emekliler, gizli kalm koylarn haricinde Dana Adas‘n da  kefederek farkl bir gün yaadlar.

 

Tekne turunda gezini yan sra salk hizmeti de verildi ve Mersin Büyükehir Belediyesi bünyesinde çalan bir hemire tarafndan emeklilere tansiyon, eker ve SPO2 ölçümleri yapld. Mavinin ve yeilin her türlü tonuyla kavuan emekliler, gün boyunca bol bol hatra fotoraf çekildiler. Tekne turu emekli vatandalarn hep bir azdan hep birlikte 10. Yl Mar ile zmir Mar’n seslendirmeleriyle sona erdi. 

Topçu: “Hayatmda daha önce hiç tekne turuna çkmamtm”

Geziden çok memnun kaldklarn ve arkadalaryla beraber güzel bir gün geçirdiklerini dile getiren Hasan Topçu, “Ben 1970’den 1994 ylna kadar 24 sene muhtarlk yaptm. Bu geziyi tertip edenlere ve bilhassa Belediye Bakanmz Sayn Burhanettin Kocamaz’a çok teekkür ediyorum. Tekne turu çok iyi geçti. Emekli Evi artk bizim ikinci evimiz saylr. Bugüne kadar ben 5-6 seçim atlattm muhtarlk hayatmda. Ama hiçbir bakan bunu yapmad. O yüzden emeklileri düündüü için Burhanettin Bakanma çok teekkür ederim. Özellikle Mersin’e çok güzel eyler yapt. Burhanettin Bey tahmin ediyorum ki artk bizim devaml bir bakanmz. Bu geziden de çok memnun kaldk. Arkadalarmzla güzel bir gün geçirdik. Hayatmda daha önce hiç tekne turuna çkmamtm, ilk defa çktm. Burhanettin Bey, 79 yandan sonra bizi çok güzel memnun etti. Dars inallah onun bakanlnn devamna olur” dedi.

Özer: “Belediyecilikte artk kendi düündüünüz siyasetin dna çkarsnz”

çi emeklisi olduunu belirten brahim Özer, Mersin Büyükehir Belediyesi’nin yapm olduu hizmetlerden dolay duyduu memnuniyeti dile getirerek, “Yllarca çalma hayatnda ypranm insanlarn böyle nezih bir ortamda bir gün dahi olsa tatil yapmalar, bu nezih denizde kalmalarnn büyük bir ans olduuna inanyorum. Daha önce ahsi olarak tekne turuna çkmtm. Ama bu daha keyifli oldu. Çünkü Belediye’nin yapt bu etkinlii öbür teknelerde bulamazsnz. Verilen hürmeti, sunulan yemekleri öbür teknelerde görmeniz mümkün deil. Umduumdan daha ileri çkt. Bakanmz Burhanettin Kocamaz ile siyasetlerimiz ve düüncelerimiz ayr olabilir. Ama belediyecilikte artk kendi düündüünüz siyasetin dna çkarsnz. Yani hizmeti gördüünüz zaman dersiniz ki adam 15-20 senedir yaplmayanlar yapt dersiniz ve takdir edersiniz” eklinde konutu.

 

Kocaba: “ehirdeki bu güzellikleri yeni bakanmza borçluyuz”

Mersin’de ikamet eden ve ehirdeki birçok güzellii Büyükehir Belediye bakan Burhanettin Kocamaz’a borçlu olduklarn belirten emeklilerden Fahri Kocaba, “Mersin’de yayorum fakat u anda ehirdeki bu güzellikleri yeni bakanmza borçluyuz. Yapm olduu birçok hizmetlerde yerel yönetimler çok önemlidir. Bizler yerel yönetimi desteklemek zorundayz. Bu hizmet de çok güzel bir hizmetti. Bizleri bir araya getirip böyle bir tura çkarmanz çok iyi oldu. Bunlarn devamn da bekliyoruz. Bu hizmetlerin yaplrken tek bana olmadn, alt birimdeki arkadalarmzn hizmetlerinden de çok memnunuz. Hepsi bizler için ne lazmsa ortaya koyuyorlar, bize yardm ediyorlar. O bakmdan Emekli Evi’ndeki arkadalara da çok teekkür ediyoruz. Bu imkânlar salayan Büyükehir Belediye Bakanmza da teekkürlerimizi iletiyorum” diye belirtti.

 

Demirci: “Artk biz emeklilerin de bir evi oldu”

 

Çou insann emeklilie ayrldktan sonra büyük bir bolua dütüklerini dile getiren emekli öretmen Nazm Demirci, “Bir yalnzlk sknts oluyor ve psikolojik sorunlar da douruyor. Bu insanlara çocuklar falan sahip çkyor ama herkesin bir ii var, gücü var, çocuu var. Devaml bizlerle megul olma imkân yok. Mersin’de de Belediyemizin böyle bir giriimi gerçekten çok güzle tepkilere yol açt. Bugünkü kalabala baktm da bu kadar üyeyi bulmanz gerçekten büyük baar. Bu konuda gayret gösteren, çalan elemanlarn hepsine ve tüm yetkililere çok teekkür ediyorum. Bakyorsunuz polis evi var, öretmen evi var, subaylarn evi var, kedilerin bile de evi vard ve artk biz emeklilerin de bir evi oldu. Bunu kim düündüyse gerçekte çok teekkür ediyorum. Bugünkü gezimiz beni ahsen çok memnun etti. Belediyemizin bu tür sosyal çalmalar baka illere örnek tekil ediyor. Biz artk yalnz deiliz, bizimde bir sahibimiz var ifadesi çok güzel bir ey.  Yalnzlk duygusu felaket bir ey, ölümden daha kötü. Bizleri yalnzlktan kurtardlar” ifadelerine yer verdi.

 

16 yldr Mersin’de yaadn belirten Hatice Günbatt ise turdan memnun kaldklarn ifade ederek, “Devam gelsin, insanlar birbiriyle kaynasn, sevsin. Çok mutlu olduk. Tanmadmz insanlar tandk. Evlerimize artk kapanmayalm. Emekliliimizi yaayalm, böyle güzel ve neeli insanlarla. Bakanmza bizleri düündüü için çok teekkür ediyoruz,  Allah raz olsun. Daha güzel günler olsun”  dedi.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık