solyanreklam
sagreklam

Egemenlik Katlı Kavşağı'nın Açılışı Gerçekleştirildi

Egemenlik Katlı Kavşağı'nın Açılışı Gerçekleştirildi

Egemenlik Katlı Kavşağı'nın Açılışı Gerçekleştirildi
  • 23 Nisan 2018, Pazartesi 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan Ulam Ana Plan dorultusunda hayata geçirilen ve Mersin’in üçüncü büyük bat-çk projesi olan Egemenlik Katl Kava’nn açl gerçekletirildi. Açlta konuan Bakan Kocamaz, “Mersin elbirliiyle her geçen gün daha da gelitirdiimiz, yldz parlayan, göz kamatran bir dünya kenti olma yolunda emin admlarla ilerliyor” dedi.

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, açl kendi kulland makam arac ile kavaktan geçerek yapt. Ayrca Bakan Kocamaz tarafndan Mersin’de 30 Mart 2019 tarihine kadar 2 katl kavak projesinin daha hayata geçirileceinin müjdesi verildi.

Üniversite Caddesi’nde gerçekletirilen açl törenine, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediye Bakan evket Can, Mezitli Belediye Bakan Neet Tarhan, Çamlyayla Belediye Bakan smail Tepebal, KKTC Mersin Bakonsolosu Ayen Volkan nanrolu, MHP Mersin l Bakan Zeynel Uur Gölgeli, MHP Yeniehir lçe Bakan Umut Topal, MHP Tarsus lçe Bakan Erturul Bodur, kamu kurum ve kurulular ile dernek temsilcileri, akademisyenler, muhtarlar ve çok sayda Mersinli katld.

“Katl Kavaklarmz 15 Temmuz ihanetine kar yiit ve kararl duruun simgeleri oldu”

Egemenlik Kava açl töreninde konuan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz,  4 yl önce göreve geldiklerinde Mersin’in temel sorunlarnn banda gelen ulam için planl kalknma hareketini balattklarn ve bu dorultuda Mersin’in anayasas olarak kabul edilen 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Plannn yan sra Yamur Suyu ve Ulam Master Planlarn hzla tamamladklarn belirtti. Gereksiz göbekleri iptal ederek, trafik klarn akll hale getirdiklerini ve tkanan noktalara katl kavak projeleri ina ederek ulamda önemli admlar attklarn belirten Bakan Kocamaz, “Demokrasi ve Egemenlik Katl Kavak projelerimizin isimleri tesadüfen seçilmi deildir. Her iki kavamzn isimlerini 15 Temmuz ihanetinin hemen ardndan belirledik. stedik ki, Mersin trafiini rahatlatan bu eserlerimiz, Büyükehir Belediyemizin 15 Temmuz ihanetine kar yiit ve kararl duruunun simgeleri olsunlar. Büyük Atamzn da iaret ettii gibi, egemenlik kaytsz artsn milletindir. Hiçbir kii, kurum, cemaat ya da oluum, memnun olmad bir siyasi tabloyu demokrasi d yöntemlerle deitirme hakkna sahip deildir. En kötü demokrasi, en iyi dikta rejiminden daha iyidir. Bu nedenle Limonluk Kava’nn adn Demokrasi Kava olarak deitirmitik. Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açl günü olan 23 Nisan’da da Egemenlik Kava’n hizmete açyoruz. Ne mutlu bize” dedi.

“Egemenlik Kavamz çevreye duyarl ve üretken belediyecilik anlaymzn güzel bir eseridir”

Demokrasi ve Egemenlik Katl Kavaklar’nn kutlu birer sembol olarak çocuklar için güzel birer örnek oluturacan ve bu kavaklardan geçen herkesin insan onuruna en çok yakan rejim olan demokrasinin güzelliklerini hatrlatacan ifade eden Bakan Kocamaz, “Büyükehir Belediyesi olarak gerçekletirdiimiz tüm çalmalar gibi Egemenlik Kava da, etkin kaynak kullanmna dayanan insan odakl, çevreye duyarl, üretken belediyecilik anlaymzn güzel bir eserdir. Üniversite Caddesi’nde ina ettiimiz proje, sürekli tkanan bir bölgeye hayat verecektir. Ulam Master Planna göre ina ettiimiz, dal ve çk uzunluu 570 metre olan bu deerli eser, milli ekonomi, zaman ve çevresel etkileri bakmndan pek çok faydalar salayacaktr” eklinde konutu.

Mersinliler kazanyor…

Konumasnda Egemenlik Katl Kava’nn Mersinli vatandalara salayaca kolaylklardan ve kazançtan da bahseden Bakan Kocamaz, Trafik simülasyon programlar ile yaplan hesaplamalara göre; proje öncesinde buradaki hemzemin kavakta gecikme yaayan ortalama kii says saatte 267 idi. Bu rakam 62’ye indirdik. Beklemeden kaynaklanan saatlik yakt tüketimini 1.082 litreden 412 litreye, bekleme yapan araç saysn 15.212’den 3.147’ye düürdük. Proje sayesinde gecikme yaayan kii-yolcu saysnda % 77, yakt tüketiminde % 63, egzoz dumannda % 90, kta bekleyen araç saysnda % 80 iyileme saladk. Tüm bu iyiletirmelerin elbette önemli maddi kazanmlar vardr. Her yl için zamandan 9 Milyon 700 Bin, yakt tüketiminden 7 Milyon 650 Bin, emisyondan 4 Milyon 272 Bin olmak üzere yaklak 22 Milyon TL’lik kazancmz olacaktr. Bu para Mersinlinin cebinde kalacaktr. Yüzlerdeki sinirli, kzgn ifadelerin yerini scak bir tebessüm alacaktr. Mersin Büyükehir Belediyesi olarak amacmz tam da budur. Mersinlilerin yüzünü güldürmek, refah seviyelerini yükseltmek, gelecee daha bir umutla bakmalarn salamaktr” ifadelerini kulland.

Bakan Kocamaz, kente 30 Mart 2019 tarihine kadar 2 katl kavak yaplacann müjdesi verdi

Egemenlik Kava açlnda yeni projelerin de müjdesini veren Bakan Kocamaz, “Allah nasip ederse 30 Mart 2019 tarihine kadar 2 katl kavak projesini daha hayata geçireceimiz müjdesini vermek istiyorum. Mersin artk kyda köede kalm, kaderine terk edilmi bir kent deil. Elbirliiyle her geçen gün daha da gelitirdiimiz, yldz parlayan, göz kamatran bir dünya kenti olma yolunda emin admlarla ilerliyor. Bu geliim, deiim ve dönüümde bütün Mersinlilerin pay, emei, aln teri ve duas vardr. Sizler bizlere destek oldukça hizmetlerin en iyisi için çalmaya devam edeceiz. Özlenen Mersin’i hep birlikte kuracaz. Bu vesileyle milletimiz için anlam çok büyük olan 23 Nisan günü hizmete açtmz Egemenlik Kavamzn Mersin’e ve Mersinlilere hayrl ve uurlu olmasn diliyorum. Sizlere zaman ve maddi kayplardan uzak kazasz, belasz, huzurlu yolculuklar dilerken, inaat çalmalar annda verdiimiz rahatszlk içinde özür diliyoruz” diye belirtti.

Bakan Kocamaz’n konumasnn ardndan dualar eliinde protokol üyeleri ile birlikte Egemenlik Katl Kava’nn açl gerçekletirildi.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık