solyanreklam
sagreklam

Dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajı, Cunda Adası, Şeytan Sofrası ve daha bir çok eşsiz güzelliği ile Türk turizminin en önemli merkezlerinden biri olan Ayvalık'ın yıllarca çözülemeyen yol sorunu nihayet çöz

Dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajı, Cunda Adası, Şeytan Sofrası ve daha bir çok eşsiz güzelliği ile Türk turizminin en önemli merkezlerinden biri olan Ayvalık'ın yıllarca çözülemeyen yol sorunu nihayet çözüldü.

Dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajı, Cunda Adası, Şeytan Sofrası ve daha bir çok eşsiz güzelliği ile Türk turizminin en önemli merkezlerinden biri olan Ayvalık'ın yıllarca çözülemeyen yol sorunu nihayet çöz
  • 26 Eylül 2018, Çarşamba 0:00

Dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajı, Cunda Adası, Şeytan Sofrası ve daha bir çok eşsiz güzelliği ile Türk turizminin en önemli merkezlerinden biri olan Ayvalık’ın yıllarca çözülemeyen yol sorunu nihayet çözüldü. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, “Bazı ilçe belediye başkanları Büyükşehir Yasası’nı eleştiriyor. Eğer bu yasa olmasaydı, sadece bu yolu yapmaya bile onların gücü yetmezdi. Büyükşehir olarak sadece Ayvalık’a 100 milyon liralık yatırım yaptık” dedi.

Ayvalık’ın yıllardır çözülemeyen ve adeta kangrene dönüşen yol sorunu Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun başlattığı yol ve ulaşım hamlesiyle ortadan kalktı. Balıkesir yönünden ilçeye girişteki tek şeritli geliş gidiş şeklindeki yol, çift yön ve çift geliş gidiş şeklinde düzenlenerek hizmete açıldı.

AYVALIK GİRİŞİ DUBLE YOL OLARAK HİZMETE AÇILDI

Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin il genelindeki asfaltlama çalışmaları tüm hızıyla sürerken, yapımı tamamlanan yollar da tek tek hizmete açılıyor. Son olarak 7 haziranda yüklenici firmaya teslim edilen Ayvalık girişindeki tek yönlü yol, dün düzenlenen törenle duble yol olarak hizmete açıldı. Açılış dolayısıyla düzenlenen törene Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, milletvekilleri Adil Çelik ve Mustafa Canbey, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal ve çok sayıda Ayvalıklı vatandaş katıldı. Başkan Kafaoğlu, yapımı yaklaşık 3.5 ay süren yolun hizmete açılması dolayısıyla düzenlenen törenden sonra gazetecilerin sorularını cevapladı.

BARAJ İNŞAATI GİBİ ÇALIŞMA YAPILDI

Ayvalık girişindeki duble yol çalışmasının uzun sürdüğü ve yaz aylarında çalışmaların gerçekleştirildiği gibi eleştirilerin olduğunu dile getiren Başkan Zekai Kafaoğlu, konuya ilişkin şunları söyledi; “Ayvalık bizim en önemli ilçelerimizden birisi. Turizm ilçemiz. Ünü sadece Türkiye’ye değil dünyaya yayılmış bir ilçemiz. Ayvalık turizm yatırımlarının her geçen gün arttığı ilçemiz. Tabi bütün ilçelerimiz gibi burası da gözbebeğimiz. İlçeye giriş yolu 1970’li yıllardan kalma ve tek yön olan bir giriş yoluydu. Ayvalık ilçemize yakışmıyordu. Ayvalık’ın girişinin duble yol olması gerektiğine karar verdik ve gerekli çalışmaları başlatmıştık. 7 Haziran tarihinde yüklenici firmaya yer teslimini gerçekleştirdik. 25 Eylül itibariyle de yolu hizmete açıyoruz. Yaklaşık olarak 3,5 ay sürdü. 3,5 ay sürmesinin sebebi ise, burada istinat duvarları vardı. Yolun yapım aşamasında da takip ettim. Zemin o kadar yumuşak ki, 4-5 metre hafriyatların yapıldığını gördüm. Bende şaşırdım ve ‘Ne yapıyorsunuz bu kadar’ dedim. Baraj yapımında bu kadar çalışılıyor. İstinat duvarlarının çökmemesi için derinliğe inmek zorunda kaldılar.

Yol boyunca 1.130 metre istinat duvarı yapıldı. 150 ton demir kullanıldı. 2.900 metreküp de beton kullanıldı. Yol yapım çalışması süresince 4-5 metre hafriyatların yapıldığını gördüm. Bende şaşırdım ve ‘Ne yapıyorsunuz bu kadar’ dedim. Baraj yapımında bu kadar çalışılıyor. İstinat duvarlarının çökmemesi için derinliğe inmek zorunda kaldılar.

1.130 METRE İSTİNAT DUVARI YAPILDI

Yolun uzun ömürlü olması ve kullanım sırasında yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçilmesi adına çok hassas bir çalışma yürütüldüğünün altını çizen Başkan Kafaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yol boyunca 1.130 metre istinat duvarı yapıldı. 150 ton demir kullanıldı. 2.900 metreküp de beton kullanıldı. Yol yapım çalışması süresince 48.000 metreküp kazı gerçekleştirildi. 28.000 bin metreküp dolgu malzemesi kullanıldı. 10.000 ton alt yapı temel malzemesi serildi. 11.000 ton TMT malzemesi kullanıldı. 7.700 ton da sıcak asfalt kullanılarak da yol tamamlandı. Önceki gün yolun çizgileri çizilerek yol açılacak hale getirildi ve bugünde hizmete sunuyoruz.

Yol daha önce niye yapılmadı diye soruyorlar. Yollar herkesin bildiği gibi yaz döneminde yapılabiliyor. Burada da altyapı çalışmaları uzun sürdüğü ve aynı zamanda yağmur drenaj çalışmaları da aynı zamanda gerçekleştirildiği için ancak bitirilebildi. Bizde biran önce bitmesini arzu ediyorduk. Önemli olan yolun yapılması.

AYVALIK’A 100 MİLYONLUK YATIRIM YAPILDI

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gencer’in geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Yasası’nı eleştirdiği yönünde basın mensuplarının sorusunu yanıtlayan Başkan Zekai Kafaoğlu, Ayvalık’a yaptıkları yatırımları sayarak özetle şunları söyledi: “Ayvalık ilçemize Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak yapmış olduğumuz yatırımların tutarı tam olarak 98 milyon 439 bin lira. Yani eski rakam ile 100 trilyon civarında.  Baktığımız zaman bu rakam diğer ilçelerden fazla olduğunu görüyoruz. Niçin? Burası bizim turizm ilçemiz. Turizm notasında Türkiye’ye ve dünyaya açılan kapılarımızdan birisi. Tabi bunlar Büyükşehir Belediyesi marifeti ile yapılan bir iş. Bazı ilçe belediye başkanımız Büyükşehir Yasasını eleştiriyor. Bu yatırımları acaba kendi bütçesi ile yapabilecek miydi? Bunlar Büyükşehir Yasası ile gelen imkanlar ile yapılıyor. Sadece BASKİ’nin Ayvalık’ta yapmış olduğu yatırım 47 milyon TL. BASKİ burada 10.000 tonluk su deposu yaptı. Daha önceden 3.000 tonluk su deposu vardı. Su ishale hatları yaptı. Yine körfezin kirlenmemesi için derin deşarjlar ile birlikte toplamda 47 milyon TL’lik yatırım yaptı. Kent Estetiği Daire Başkanlığımızın 3 milyon TL’lik yatırımı var. Ulaşım Planlamanın 3 milyon TL’lik, Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın 36 milyon TL’lik Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nın 4 milyon TL’lik ve diğer birimlerin de yatırımları var. Yani Ayvalık ilçemize 100 milyon TL’lik yatırımlar yapılmış.

Balıkesir’in Büyükşehir olmasının bir şans olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, “Ben daha önce il başkanlığı yapmış birisi olarak biliyorum İl Özel İdaresi’nin 70 trilyon bütçesi vardı. Bu 70 trilyon ile 900 kırsal mahallemize hizmet edilmeye çalışılıyordu. Ama sadece biz Büyükşehir olarak kırsal mahallelerimize yıllık 200 milyon TL’nin üzerinde yatırım yapıyoruz. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak burada 292 personelimiz çalışıyor. Bunların bir kısmı BASKİ’de bir kısmı ulaşımda, zabıtada ve diğer birimlerimizde toplamda 292 personelimiz var. Az önce söylediğim rakamlar yatırım rakamları. Tabii buradaki personelin maaşı ve diğer işletme giderleri bu rakamda dahil değil. Onları da koyduğunuz zaman bu rakamın 200 milyon TL’ye kadar çıktığını net bir şekilde görebiliyoruz” diye konuştu.

KİMSE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIM YAPMIYOR DEMESİN

Amaçlarının asla kavga etmek değil, bölge insanına hizmet etmek olduğunun altını çizen Başkan Zekai Kafaoğlu, sözlerine şu ifadeler ile son verdi: “Bizim hedefimiz asla kavga değil. Bizim hedefimiz burada yaşayan insanlara hizmet etmek. Spekülasyon yapmak değil. İnsanlar tabi maalesef zaman zaman seçimler yaklaştıkça ilçe belediyeleri kendi yapması gereken işleri yapamadıkları için personellerine maaşlarını ödeyemedikleri için, kaybetme korkusuyla spekülasyonlar yapmaya başlıyor. Büyükşehir Belediyesi’ni eleştiriyor. Ayvalık muhalefet belediyesinde. Burada Burhaniye ve Havran Belediye Başkanlarımız da var. Onların huzurunda söylüyorum ki, bu rakamlar bu ilçelerimize yapılan rakamlardan daha fazla. Kimse Büyükşehir hizmet etmiyor, Büyükşehir biz muhalefet partisi olduğumuz için buralara yatırım yapmıyor demesin. Rakamlar net. Ben bu yolun Ayvalık ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Turizm ilçemiz Ayvalık’a da yakışan bir yol oldu.

İLK GEÇİŞ BAŞKAN KAFAOĞLU’DAN

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ile birlikte sembolik olarak kurdele kesilirken, tören sonrasında makam aracının direksiyonuna geçen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, yoldan geçen ilk isim oldu. Düzenlenen açılış törenin ardından tüm çalışmaları tamamlanan duble yol trafiğe açılırken; vatandaşların Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne verdiği hizmetten dolayı teşekkür etmesi dikkatlerden kaçmadı.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık