solyanreklam
sagreklam

Dünya Kenti Mersin'de Erişilebilirlik Çalıştayı Düzenlendi

Dünya Kenti Mersin'de Erişilebilirlik Çalıştayı Düzenlendi

Dünya Kenti Mersin'de Erişilebilirlik Çalıştayı Düzenlendi
  • 07 Mart 2018, Çarşamba 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi, Mersin Kent Konseyi ve Mersin Üniversitesi’nin ibirliiyle Kongre ve Sergi Saray Çok Amaçl Salonda “Dünya Kenti Mersin’de Eriilebilirlik” konulu çaltay düzenlendi.

Göreve geldii ilk günden itibaren Mersin’in eriilebilirlikle ilgili sorunlarn çözmek amacyla çalmalarna balayan Mersin Büyükehir Belediyesi, ‘Herkes çin Eriilebilirlik’ sloganyla hizmetlerini hayata geçirmeye devam ediyor. Büyükehir Belediyesi Eriilebilir bir Mersin’in sadece engelli vatandalar için deil, yallar, çocuklar ve hamile kadnlar için de gerekli olduu bilinciyle hareket ediyor.

Mersin’de ilk defa gerçekletirilen Dünya Kenti Mersin’de Eriilebilirlik konulu çaltaya, Mersin Büyükehir Belediyesi Engelliler Kent Konseyi Bakan Dursun Arslan, Engelsiz Hayat ve Dayanma Dernei Bakan Adem Kuyumcu,  Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlk Fakültesi Aratrma Görevlisi Dr. Ebru Güller, stanbul Biliim Eriilebilirlii Komisyonundan yetkili Adem Vural,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl’ndan temsilcisiler, kamu kurum ve kurulularn yetkilileri, sivil toplum kurulularnn temsilcileri ile engelli vatandalar youn ilgi gösterdi.

Mersin Büyükehir Belediyesi Engelliler Kent Konseyi Bakan Dursun Arslan’n açl konumas ile balayan çaltayda Engelsiz Hayat ve Dayanma Dernei Bakan Adem Kuyumcu,  Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlk Fakültesi Aratrma Görevlisi Dr.Ebru Güller, stanbul Biliim Eriilebilirlii Komisyonundan yetkili  Adem Vural da birer sunum yapt.

Çaltayda ulam, yol-kaldrm-meydan, parklar-yeil alanlar-sosyal tesisler, kamu tesisleri, özel ticari yaplar ile biliim eriilebilirlii ana balklarnda sunumlar gerçekletirildi. Sabah saat 9.30’da balayan ve 17.00’e kadar süren çaltayn ilk bölümünde akademisyenler ve alannda uzman yetkililer tarafndan sunumlar gerçekletirildi. Öleden sonra balayan ikinci bölümde ise çaltay oturumlar yapld. Oturumlar sonunda çaltay katlmclar her bir balk için ayr ayr sunumlar yaparak konular tarttlar ve sorulan cevaplandlar.

Çaltayda ayrca iitme engelli bireylerden oluan tiyatro topluluu  da ksa bir gösteri ile ulamda yaanan eriilebilirlik ve engelli bireylere  kar farkndalk vurgusu yapt.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık