solyanreklam
sagreklam

Dünya Çevre Günü Beşiktaş'ta Kutlandı!

Beşiktaş Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü birbirinden farklı etkinliklerle kutlad...

Dünya Çevre Günü Beşiktaş'ta Kutlandı!
  • 30 Temmuz 2018, Pazartesi 8:08

Beşiktaş Belediyesi’nin ÇEKÜL Vakfı ile ortaklaşa düzenlediği “Rehberim Doğa” programına katılan ortaokul öğrencilerinin yıl boyunca yaptığı geri dönüşüm çalışmaları ve resimler, MKM’de sergilendi. 5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlamalarının ikinci adresi ise Ortaköy Meydanı’ydı.

Mustafa Kemal Kültür Merkezi’ndeki etkinliğe katılan Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Tahir Doğaç, Attilla İlhan Sahnesi’nde kısa bir konuşma yaptı. İstanbul’un doğasının eskiden daha temiz olduğunu vurgulayan Doğaç, sözlerine şöyle devam etti: “Son günlerin en önemli konusu bir balina yavrusunun karaya vurması… Midesinden 8 kg plastik atık çıktı. Bunlara imkân vermemek için hep birlikte doğa bilincini geliştireceğiz. Hepinizin Dünya Çevre Günü’nü kutlarım. Beşiktaş’ta sivil toplum kuruluşlarıyla yarattığımız doğa öncelikli bakış açısının İstanbul’a ve ülkemize yayılmasını dilerim.”

Başkan Vekili Doğaç, konuşmasının ardından "Rehberim Doğa" programına katılan öğretmenlere katılım belgelerin takdim etti. Sergiyi öğrencilerle birlikte gezen Başkan Vekili Tahir Doğaç, öğrencilere çevre duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Beşiktaşlı Öğrenciler Temizlik İşçilerine Karanfil Verdi!

Serginin sona ermesiyle Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Tahir Doğaç, Beşiktaş Belediyesi Temizlik İşçileri ve Beşiktaşlı öğrenciler, Ortaköy Meydanı’nda buluştu. Öğrenciler, sokakları temizledikleri için temizlik işçilerimize teşekkür ederek karanfil verdi. Programa katılan Başkan Vekili Doğaç ise, doğa ve çevre konusunda öğrencilere nasihatlerde bulundu. Öğrencilerle bol bol fotoğraf çektiren Doğaç, onlara çevre kitapçığı hediye etti.


“Rehberim Doğa” programı hakkında…
"Rehberim Doğa" programı Beşiktaş Belediyesi ve ÇEKÜL Vakfı iş birliğiyle, Beşiktaş’ta ortaokul kademesinde görev yapan 23 öğretmenin katılımıyla düzenlenen bir eğitim programı. 17 Kasım 2017 tarihinde birlikte düzenlenen atölye çalışmalarının ardından öğretmenler, bu programı görev yaptıkları okullarda uyguladı. Beşiktaş’ta sekiz okulda uygulanan programa toplam 247 öğrenci katıldı. Bu öğrencilerin ürettiği eserler ise Dünya Çevre Günü'nde MKM’de sergilendi. Beşiktaş Belediyesi ve ÇEKÜL Vakfı "Rehberim Doğa" programıyla; günlük hayattaki tercihlerinin doğaya etkilerinin farkında olan, yeşili koruma bilinciyle hareket eden öğretmen ve öğrenciler yetiştirmeyi amaçlıyor.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık