DSP Genel Başkanı?ndan Başkan Kocamaz?a Ziyaret

• 10 Nisan 2018, Salı 0:00

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Bakan Önder Aksakal, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’ makamnda ziyaret etti. Gerçekletirilen ziyarette, Mersin ve ülke gündemi hakknda sohbet edildi.

DSP Genel Bakan Önder Aksakal ve beraberindeki DSP Mersin l Bakan Mustafa Kendirli, DSP Adana l Bakan Selami Gördebil ve parti meclisi üyeleri Hakan Buldu ile Emrah Küçükkaptan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’ ziyaret etti.

“Bizim gönlümüz rahat”

Mersin’in hem kent anlamnda hem de Büyükehir Belediyesi’nin younluu anlamnda çok hareketli bir ehir olduundan söz ederek konumasna balayan Mersin Büyükehir Belediye bakan Burhanettin Kocamaz, “Mersin, belediye hizmeti olarak youn ve kent olarak da zaten çok hareketli bir yer. Geçmiten bu yana da böyleydi, imdi de son viraja dönüldü. Herkes arz- endam etmeye balad. Belediyecilik gerçekten adamn ömründen ömür söken bir ey. Burada bir vebal de tayorsunuz. 2 milyona yakn insann vebali sizin boynunuzda. Ama biz diyoruz ki terazinin kefesini doldurduysak, bizim mücadelemiz ar basyorsa gerisi önemli deil. Onu yaptmz için gönlümüz rahat” dedi.

“54 senede Mersin merkezin nüfusu 35-40 katna çkm”

Mersin’deki isizlik orannn Türkiye ortalamasnn iki buçuk kat olduundan bahseden Bakan Kocamaz, “Mersin’deki isizlik oran Türkiye ortalamasnn iki, iki buçuk kat. Bunlar lafla, söylemle azaltrsak kendi kendimizi kandrm oluruz. Mersin’in nüfusu son 40-50 ylda 30 katna çkt. Ben 1964’lü yllarda falan ilkokul 4. snftm. O zaman corafya kitabnda bir de bizde ezber önemliydi. Bütün illerin, ilçelerin nüfuslarn o dönem ezberlemitik. Tarsus’un nüfusu 32 bin, Mersin’in nüfusu 28 bindi. imdi aradan 54 sene geçmi ve 54 senede Mersin merkezin nüfusu 1 milyonu bulmu. 35-40 katna çkm” eklinde konutu.

“Belediyecilikte kim popülizm yapyorsa kente ihanet eder”

Parti üyelerinin Mersin’deki trafik problemi hakkndaki sorularn yantlayan Bakan Kocamaz, “Trafik sorunu bir gecede çözülecek bir ey deil. 1440 tane dolmu dolayor burada. imdi ben diyorum ki gelin bunu azaltalm. Yanamyorlar ve biz kötü oluyoruz böyle söyleyince. Belediyecilikte kim popülizm yapyorsa kente ihanet eder” ifadelerini kulland.

“slam alemi kendi deerlerine sahip çkabilseydi bana bular gelmezdi”

slam dünyasnda yaanan gelimeleri deerlendiren Bakan Kocamaz son olarak,  “Türkiye’nin üzerine. Arap ülkelerinde, ran’da, Irak’ta, Suriye’de oynanan oyunlarn tamam Türkiye’nin üzerine. Çünkü zaten slam alemi perian. slam alemi kendi deerlerine sahip çkabilseydi bana bular gelmezdi. Dikkat ederseniz sanki bir domino ta gibi, Afrika’nn en batsndan domino tana bir dokundular, hepsi ykld ve Türkiye’nin snrna geldi. Türkiye’nin burada olaan hallerden daha farkl bir tutum içine girmesi hâsl oldu” diye belirtti.

Demokratik Sol Parti Genel Bakan Önder Aksakal da, Türkiye siyaseti, parlamentodaki partiler, Cumhurbakanl sistemi, yaklaan Cumhurbakanl seçimleri, terörle mücadele, d politika, 15 Temmuz süreci ve ülke gündemi hakkndaki görülerini belirtti.